Нападателят на Ливърпул Луис Суарес разкри, че вече е много по-спокоен на терена и причина за това е времето му извън игра.

Уругваецът получи 10 мача наказание заради ухапване на Бранислав Иванович през пролетта и пропусна както края на миналия сезон, така и началото на този.

След като се завърна обаче Суарес се разписа 3 пъти в 2 мача от Висшата лига и наистина по всичко изглежда, че санкцията му се е отразила положително.

„Виждам, че в последните мачове играя много по-спокойно. Критичен съм към себе си и разбирам, че ако съм по-хладнокръвен на терена, това ще помогне на представянето ми“ заяви Суарес пред медиите в родината си.

„Категорично настоях преди мача с Палас да изляза на терена с децата си. От клуба не искаха да допуснат това, но аз бях твърд и постигнах своето, защото те разбраха, че това е уникален момент за мен“ добави той.

„Вече мисля много за семейството си, когато съм на терена и те ме успокояват. Искам да дам на децата си много и те да не преживеят това, което трябваше аз да изпитам като дете“ каза още Суарес, който отчете ролята на Стивън Джерард през лятото, когато силно се говореше, че може да напусне.

„Той е легенда на клуба и страхотен съотборник, който много ми помага. Поведението му ми помогна да взема решение да остана тук. Феновете на Ливърпул също ми повлияха“.