Нападателят на Ливърпул Яго Аспас призна, че му е трудно да живее с мисълта, че е резерва в отбора. 

Испанецът премина на "Анфийлд" през лятото от Селта и направи много силно впечатление по време на предсезонната подготовка, но във Висшата лига получава рядко шансове за изява.

След като наказанието на Луис Суарес изтече се очертава Аспас да играе все по-рядко. Причината за това е страхотната форма в която се намира уругваецът и партньорът му в атаката на тима Даниел Стъридж.

"Трудно ми е да бъда резерва в Ливърпул, след като през последните няколко години съм играл като титуляр в отборите си", заяви Аспас, цитиран от "Дейли Меил".

"Сега отборът печели и ние сме сред лидерите във Висшата лига. При това положение е много трудно да получиш игрово време".

"Когато напуснах Селта и преминах на "Анфийлд" ясно осъзнавах, че изобщо няма да ми бъде лесно", подчерта още той.

"Надявам се обаче малко по-малко да получавам повече шансове за изява. Аз от своя страна ще работя усилено и ще давам всичко от себе си".

"Искам да променя сегашната ситуация. При това положение ще ми бъде трудно да получа повиквателна за националния отбор на Испания, защото играя по-малко, но честно казано това не ме притеснява", завърши Аспас.