Сагата около бъдещето на Луис Суарес в Ливърпул сякаш най-накрая приключи. Уругваецът, който през лятото поиска да напусне "Анфийлд", подписа нов, дългосрочен договор с клуба.

26-годишният нападател обяви, че е горд и радостен да остане в Ливърпул и посочи специалното отношение на феновете като една от основните причини за решението си да преподпише.

"Радостен съм да се съглася на нов договор с Ливърпул и да гарантирам дългосрочно бъдещето си", коментира Суарес пред официалния сайт на клуба.

"Имаме някои страхотни играчи в отбора и растем и се развиваме непрекъснато. Вярвам, че мога да постигна амбициите си да спечеля трофеи и да играя на най-високо ниво с Ливърпул. Целта ми е помогна на отбора да стигнем там възможно най-бързо".

"Без никакво съмнение, подкрепата, която получих от феновете на Ливърпул повлия на решението ми. Много съм горд да ги представям и всеки път излизам и давам най-доброто от себе си, когато облека фланелката".

"Имаме специална връзка. Те ме обичат и аз ги обичам също. Винаги ще давам най-доброто от себе си за тях и се надявам, че заедно ще постигнем успех".

Мениджърът Брендън Роджърс, който през лятото временно отстрани Суарес от първия отбор като наказание за поискания трансфер, сега очаквано бе щастлив от преподписването.

"Това е фантастична новина за всеки, свързан с клуба - отборът, собствениците и най-вече феновете. Луис е талант от световна класа и да си осигурим услугите му е ключово за това, което се опитваме да постигнем тук".

"Най-важното и вълнуващото е, че на само 26-годишна възраст, най-добрите години тепърва са пред него и ние знаем, че той ще реализира потенциала си с фланелката на Ливърпул".

През лятото Арсенал отправи две официални оферти за Суарес, но Ливърпул ги отказа категорично. След феноменалното представяне на Суарес в последните месеци обаче очакванията бяха през зимата Реал Мадрид да отправи сериозна оферта за нападателя.

Затова от Ливърпул решиха да пресекат в зародиш всякакви спекулации за нов трансфер на звездата си. Според някои английски медии, за да го убедят да преподпише те са му предложили заплата в размер на 200 000 лири седмично.