Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана възхитен от липсата на всякакъв егоизъм от страна на Луис Суарес.

Уругваецът отново бе звездата на тима при победата с 3:1 над Кардиф, като вкара дежурните си два гола. Междувременно той записа и асистенция при положение, в което бе сам срещу вратаря и можеше сам да потърси гол.

В допълнение на това той сам реши да връчи капитанската лента на Даниел Агер при влизането на датчанина в игра малко преди края на мача. Запитан след срещата дали се сеща за нови суперлативи за Суарес, Роджърс отговори:

"Днес думата е неегоистичен. Първо при втория гол, той е сам срещу вратаря и не се вижда често нападатели да подават при такава ситуация. Това показва какъв отборен играч е той".

"След това той показа голяма скромност, когато Даниел Агер се появи на терена и той веднага му даде капитанската лента. Това показва човешката му скромност".

"Отборът показа отново изключително представяне. През първото полувреме бяхме изключителни. Някои от маневрите и лекотата на играта ни бяха отлични".

"През второто полувреме започнахме добре и изглеждаше, че ще продължим инерцията. Пуснахме лек гол и това окуражи леко Кардиф. Трябваше да се отбраняваме с малко повече агресивност. Но като цяло спечелихме чудесна победа".

"Миналата година ни отне известно време докато изобщо влезем в Топ 10. Хората говорят за добър старт, но можете да проверите, че сме във възход още от януари".

"Вече се виждат футболни идеи и принципи, които въвеждаме през последните 18 месеца. Те дават резултат и играчите се наслаждават да играят по този начин. Това е агресивен, атакуващ футбол, но със здрава работа и гръбнак".

"Сега чакаме с нетърпение предстоящите мачове. Миналата година срещу Манчестър Сити трябваше да спечелим, но завършихме наравно. Те имат чудесен състав. Всички гледат на тях като фаворити за титлата заради състава, който имат. За нас е просто мач за мач".