Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс настоява, че не си позволява да се отнася в мисли за титлата във Висшата Лига.

Неговият тим победи категорично с 4:0 Тотнъм на "Анфийлд" и излезе начело в класирането с две точки пред Челси, само шест кръга преди края. Така очаквано коментарите на мнозина са, че "Мърсисайдци" започват да се превръщат във фаворит за крайния успех. Роджърс обаче не бърза с тези мисли.

"Мечтата е на нашите фенове. Те искат да спечелим титлата. Но това не е в моите мисли. Аз мисля само как да подготвя отбора и да се представим добре. Ако успеем да го направим, можем да продължим да печелим мачове и ще видим до къде ще стигнем", коментира Роджърс след мача.

"Ние можем да се концентрираме само върху себе си. Имаме някои големи съперници в лигата, но не може да се тревожиш за другите отбори. Следващата ни работа, моята работа, е да анализирам Уест Хям".

"Спечелихме 8 мача подред и се наслаждаваме. Просто ще се радваме като на фантастично представяне и сега ще се концентрираме върху мача следващата седмица".

"Атмосферата днес бе страхотна. Този клуб е от огромна величина и когато имаме такава подкрепа зад нас, това е истинска сила. И феновете виждат колко здраво работим и да се надяваме, че това ще ни отведе далеч".

"Да се представим както го направихме от първия сигнал бе невероятно и аз съм горд от тях днес. Много сме уверени как играем. Много се изговори за мача срещу Съндърланд и как ние сме били предпазливи".

"Но това не е така. Тотнъм имаше период, подобен на този на Съндърланд, но разликата беше, че водехме с 4:0, а не с 2:1. Но увереността, с която играчите си подават топката, интензивността, те са спокойни и фокусирани и това беше чудесно отборно представяне".

"Похвала за играчите. Манталитетът във всеки мач, който показахме през сезона и гъвкавостта на отбора - напоследък играхме диаманд 4-4-2, но днес се върнахме към 4-3-3, но с двама нападатели, така че похвала за тяхната гъвкавост. Всеки знае работата си и кога да натисне".

"Тотнъм има някои страхотни играчи. Те са страхотен клуб и се надявам Тим Шерууд да получи време да вложи някои от идеите си. И ако му го дадат, съм сигурен, че ще се справи много добре".