Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази възхищението си от Рахийм Стърлинг, след като младокът продължи с отличното си представяне и бе в основата на победата над Норич с 3:2, вкарвайки 2 гола и асистирайки за третия.

За боса на Червените 19-годишният играч е най-добрият млад футболист в Европа в момента и е много доволен от прогреса му.

„Мисля, че в момента той е най-добрият млад играч. На 19 години е и не виждам някой по-добър от него. Той е интелигентен с топката, а вече бележи и все повече голове“ заяви Роджърс.

„Първото му попадение бе с великолепен удар, а асистенцията за гола на Луис бе от арсенала на най-добрите халфове. След това при третия гол взе отлично решение по отношение на позиционирането си. Показа страхотна зрелост и за мен няма съмнение, че в момента е №1 в Европа“ добави той и отказа да се главозамайва от факта, че Ливърпул е на 7 точки от титлата.

„Класирахме се за Шампионската лига и изпълнихме целта си. Не можем да завършим по-надолу от трето място, което е великолепно постижение. До края просто искаме да постигнем максимума в оставащите три мача и ще видим къде ще ни отведе това“ каза още Роджърс, чийто тим е в серия от 11 поредни победи.

Той изрази надежда и че Даниел Стъридж ще се възстанови от контузията си за мача с Челси следващата неделя. Нападателят не игра днес, но вероятно ще се оправи за следващия двубой.