Бившият бранител на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че само Лионел Меси и Кристиано Роналдо са способни да запълнят дупката, която Луис Суарес оставя на стадион "Анфийлд" след трансфера си в Барселона.

"Очевидно е много трудно Луис Суарес да бъде заменен подобаващо. Ливърпул харчи пари, за да се заздрави на различни позиции от неговата. Но те бяха принудени да го направят, защото е трудно да вземеш някой, който е по-добър от Суарес", каза Карагър пред Goal.com.

"Сигурен съм, че Брендън ще търси класен топ-нападател, но тук все пак говорим за един от най-добрите нападатели в света. Може би само Лионел Меси и Кристиано Роналдо бяха над него в последните години. Шансовете да се вземе по-добър от него са нищожни."

"Ливърпул се завърне в Шампионската лига и сега се нуждае от по-широк състав и повече качество в него. Предходният сезон трудно може да се повтори. Не само заради липсата на Суарес, но и заради по-голямото напрежение, както и мачовете в ШЛ."

"Това е нещо, пред което Ливърпул не се е изправял напоследък и за отбора ще бъде нещо напълно ново. Много от футболистите преди това не са играли на подобно високо ниво."

"Очаква ни интересен сезон. Преди началото на миналия сезон никой не очакваше такова силно представяне от Ливърпул. Ако тимът повтори това постижение без Суарес и с участието си в ШЛ, успехът ще е още по-голям", смята Карагър.