Ливърпул обърна с 2:1 Суонзи за Купата на Лигата на "Анфийлд" и така се добра до следващия кръг на надпреварата.

В герой за червените се превърна Марио Балотели, който се появи в игра в 79-ата минута, но само седем по-късно заби изравнителен гол, а в продължението на мача Деян Ловрен донесе победата на отбора си.

Преди това Марвин Емнес бе дал аванс на Суонзи с попадение в 63-ата минута. Така лебедите не успяха да продължат успешната си серия срещу отборите от Мърсисайд, след като преди това биха шута на друг местен отбор - Евертън.

С тази победа Ливърпул леко поправи негативната си серия този сезон на "Анфийлд", но бе близо до отпадането, ако не беше избухването на Супер Мариои и след това на Ловрен.

Иначе срещата предложи динамичен и здрав футбол. През първото полувреме Ливърпул тотално доминираше, но така и не успя да вкара.

След почивката Суонзи погледна напред, възползва се максимално от шансовете си, успя да забие един гол и се виждаше в следващия кръг на надпреварата, но точно тогава Балотели вкара, след което последва и попадение на Ловрен, което класира червените напред.


Ливърпул започна атакуващо мача и в началото понатисна гостите. В 5-ата минута червените сътвориха многоходова атака, при която Борини бе съборен от Джонджо Шелви пред дъгата на наказателното поле.

Зад топката застана Джордън Хендерсън, но стреля над стената и вратата на Суонзи. Малко по-късно Лукаш Лейва стреля по диагонала от ъгъла на наказателното поле, но Герхард Тремел без проблеми спаси.

Последва ново положение за домакините. Коло Туре проби мощно по крилото и се опита да изведе в "уличка" Хендерсън, но подаването му дойде леко силно и Тремел предвидливо излезе и улови топката.

В 14-ата минута Коутиньо залъга двама защитници на Суонзи и стреля от воле, но твърде неточно в аут. Това бяха силните минути на червените, но те така и не успяваха да стигнат до гол.

След четвърт час игра гостите стигнаха до ъглов удар, който бе изпълнен от Джондо Шелви, след което се получи леко разбъркване в пенала на Ливърпул, но Деян Ловрен успя да изчисти топката.

Три минути по-късно домакините разиграха постепенно и Коутиньо пусна скрит пас към Маркович, но той се засуети и изпусна да нанесе голов удар.

В 24-ата минута Коутиньо проби отляво и центрира остро в наказателното поле на Суонзи, но там Тремел излезе и улови. Последва силен, но много неточен удар ан Борини.

Ливърпул като цяло контролираше играта, но така и не стигаше до наистина чисти голови положения пред Тремел. От своя страна играчите на Суонзи основно се защитаваха, но правилно затваряха празните пространства и не даваха много шансове на червените в опасна близост до вратата си.

След половин час игра Коутиньо изведе отлично Маркович отляво, но той вместо да се опита да вкара, стреля непохватно и неточно в аут.

Това бе и най-чистото положение до този момент в мача. Четири минути по-късно Фабио Борини получи топката на границата на наказателното поле, направи леко завъртане и стреля фалцово, но топката мина до дясната греда.

Последва тупалка на Борини, но този път Тремел се разтегна и направи страхотно спасяване. Ливърпул натискаше, но така и не успяваше да вкара, докато Суонзи основно се защитаваше и рушеше играта.

В 42-ата минута Джонджо Шелви центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Ливърпул, но там Гомис се размина с топката, а след това Дайър нанесе неточен удар. Две минути по-късно Джонджо Шелви можеше да вкара от фаул, но Брад Джоунс спаси.

Второто полувреме започна с положение за Ливърпул. Хендерсън направи отлично центриране отдясно, но Тремел бе отлично пласиран и отне топката от главта на Борини.

Малко по-късно Джонджо Шерви изсипа една топка в наказателното поле на Ливърпул, но там Дайър не се възползва и не успя да нанесе удар.

През това второ полувреме играта бе по-равностойна, но липсваха каквито и да било по-сериозни голови положения. След един час игра Гомис стреля с глава, но Брад Джоунс бе на мястото си и улови.

Две минути по-късно Коутиньо стреля с вътрешен фалц от границата на наказателното поле, но над вратата. В 63-ата минута Суонзи вкара.

Джонджо Шелви поде една атака, топката премина през Тейлър, който намери Емнес, който със завъртане по диагонала опъна мрежата на Брад Джоунс за 0:1.

Ливърпул можеше да изравни веднага, но удар на Рики Ламбърт бе изчистен от голлинията. Последваха бързи смени в състава на червените, като в игра се появиха Лалана и Балотели.

Домакините организираха някакъв стихиен натиск, но гостите почти не им даваха шанс за нещо сериозно пред вратата си. Така се стигна до 86-ата минута, когато Борини намери Балотели в пеналта и той опъна мрежата за 1:1.

Последва червен картон за Фернандес от състава на Суонзи, за брутално влизане в краката на Коутиньо, за да дойде продължението на мача, когато Деян Ловрен се извиси и с глава вкара за 2:1 и така класира Ливърпул в следващия кръг на надпреварата.  

Ливърпул - Суонзи 2:1

Голмайстори:

0:1 Емнес (63)
1:1 Балотели (86)
2:1 Ловрен (90+5)

Ливърпул: Брад Джоунс, Коло Туре, Глен Джонсън, Деян Ловрен, Хави Манкийо, Джордън Хендерсън, Филипе Коутиньо, Лукас Лейва, Фабио Борини, Лазар Маркович (71 - Лалана), Рики Ламбърт (79 - Балотели)

Суонзи: Герхард Тремел, Федерико Фернандес, Анхел Ранхел, Ашли Уилямс, Нийл Тейлър, Джей Фултън, Джеферсън Монтеро, Нейтън Дайър, Джонджо Шелви, Бафетимби Гомис, Марвин Емнес