Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж е заминал за Съединените щати, където ще продължи рехабилитацията си. 

25-годишният футболист не е играл за Червените от 31 август, след като през септември получи контузия в бедрото, докато бе на лагер с националния отбор. 

В навечерието на завръщането си той получи разтежение в прасеца, а точно когато изглеждаше, че е преодолял и този проблем, получи друга травма в бедрото, която го извади от терените до Нова Година. 

През миналия месец мениджърът Брендън Роджърс поиска да бъде направено специално разследване защо Стъридж се контузва толкова често на едно и също място, като една от теориите е, че става въпрос за наследствен проблем.   

Сега обаче нападателят е заминал за Лос Анджелис, където ще остане около 2 седмици, като идеята е възстановяването му да продължи при по-топло време. В Града на Ангелите той няма да получи специфично лечение или процедури, а ще следва настоящия план. 

„Той замина с хора от клуба, за да осъществи специфична работа и дотук всичко е наред” заяви Роджърс, който в момента не може да използва и Марио Балотели, който е с травма. Рики Ламбърт обаче се включи отлично и Ливърпул успя да се спечели последните си два мача от Висшата лига.