Ливърпул победи с 3:2 Тотнъм на "Анфийлд" и записа важни три точки в битката за Топ 4. В герой за червените се превърна Марио Балотели.

Италианецът влезе като резерва, но вкара победен гол в 83-ата минута и донесе трите точки за тима си. Това бе и първото шампионатно попадение за Балотели с екипа на червените.

Останалите голове за "мърсисайдци" забиха Лазар Маркович и Стивън Джерард (дузпа). Точни за гостите бяха Хари Кейн и Муса Дембеле.

Иначе срещата предложи страхотен футбол с множество положения, красиви отигравания, голове и в крайна сметка заслужена победа за домакините.


Ливърпул започна мощно мача и още от първите минути притисна домакините в собствената им половина. В 9-ата минута Даниел Стъридж се измъкна от защитата на Тотнъм и се озова сам срещу Уго Лорис отдясно, но стреля слабо и Лорис без проблеми спаси.

Гостите продължиха да доминират и последваха нови положения за тях, но последователно Стивън Джерард и Лазар Маркович пропуснаха да вкарат.

Така се стигна до 15-ата минута, когато "мърсисайдци" заслужено вкараха. Тогава Даниел Стъридж се пребори за една висока топка и я свали към Лазар Маркович, който проби през центъра, стреля остро и оъпна мрежата на Уго Лорис, който не се намеси адекватно и носи вина за това попадение - 0:1.

Ливърпул продължи да мачка и само пет минути по-късно Даниел Стъридж изпусна уникален шанс за гол, след като излезе сам срещу Уго Лорис, но се забави и бе блокиран.

Постепенно домакините живнаха и успяха да изнесат играта в предни позиции, като със свирепа тупалка се отчете Кейн, но топката мина над вратата.

В 26-ата минута Тотнъм сътвори многоходова атака минала през Ериксен и Ламела, който изведе по страхотен начин Хари Кейн, последва техничен удар от точката на дузпата и 1:1.

Вина за този гол определено носи защитата на Ливърпул, която допусна детинска грешка в центъра и позволи на Кейн да опъне мрежата на Миньоле.

След половин час игра Ливърпул отново можеше да дръпне в резултата, но удар на Стивън Джерард от границата на наказателното поле бе блокиран от Ян Вертонген.

Последва и удар на Хендерсън, но в аут. В 41-ата минута Хари Кейн бе изведен сам срещу Миньоле, но му бе свирена тънка засада.

В продължението на първото полувреме Джордан Ибе проби по дясното крило ицентрира остро в наказателното поле на Тотнъм, където Ян Вертонген сгреши нелепо и подари топката на Даниел Стъридж, който стреля нестандартно с пета, но прати топката в лявата греда на Уго Лорис.

Второто полувреме започна с натиска на Ливърпул и в 52-ата минута се стигна до дузпа за червените. Тогава Даниел Стъридж навлезе мощно в пеналта на гостите, където бе съборен от Дани Роуз и логично бе отсъден наказателен удар.

Зад топката застана Стивън Джерард, който опъна мрежата на Уго Лорис за 2:1. Тотнъм можеше да изравни още в ответната си атака, но Миньоле спаси по перфектен начин удар на Ламела от границата на наказателното поле.

Второто изравняване обаче се случи в 61-ата минута. Ериксен стреля от пряк свободен удар, при което Миньоле изби, топката обаче попадна в Хари Кейн, който намери Муса Дембеле във вратарското поле и той вкара за 2:1.

Домакините скочиха за засада, но такава не бе отсъдена, но от многократните повторения стана ясно, че наистина Хари Кейн се е намирал в положение на засада при удара на Ериксен.

След това попедение играта се водеше основно в средата на терена, където се водеше страховита битка за всяка една топка. В 80-ата минута Хари Кейн стреля от дъгата на пеналта, но в аут.

Три минути по-късно резервата Марио Балотели се измъкна от Ерик Дайър и отблизо опъна мрежата на гостите за 3:2. Това бе и първото попадение за Супер Марио във Висшата лига с екипа на Ливърпул.

До края "мърсисайдци" контролираха мача, не дадоха много шансове на Тотнъм и заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул - Тотнъм 3:2

Голмайстори:

0:1 Лазар Маркович (15)
1:1 Хари Кейн (26)
2:1 Стивън Джрерад (52 - дузпа)
2:2 Муса Дембеле (61)
3:2 Марио Балотели (83)

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Лазар Маркович (79 - Адам Лалана), Джордан Хендерсън, Стивън Джерард (68 - Деян Ловрен), Алберто Морено, Джордан Ибе, Даниел Стъридж (74 - Марио Балотели), Филипе Коутиньо

Тотнъм: Уго Лорис, Кайл Уолкър, Ерик Дайър, Ян Вертонген, Дани Роуз, Набил Бенталеб, Райън Мейсън (69 - Паулиньо), Ерик Ламела, Муса Дембеле, Кристиан Ериксен (80 - Насер Чадли), Хари Кейн