Ливърпул загуби с 0:1 от Хъл Сити и се прости с амбициите си за място в Топ 4. Единственото попадение на "Кей Си Стейдиъм" заби Майкъл Доусън (37-ата минута) и донесе трите точки на Хъл Сити.

Така домакините направиха много важна крачка към оцеляването си в края на сезона и скъсаха с лошата си серия срещу Ливърпул.

"Тигрите" нямаха нито една победа в последните си 7 мача срещу "червените", но сега заслуено ги удариха.

От своя страна мърсисайдци изиграха пореден посредствен мач и след равенството с УБА, сега записаха загуба, като изостават на седем точки от Манчестър Юнайтед и заветното място в Топ 4 и Шампионската лига.


Ливърпул започна атакуващо мача и можеше да вкара още в третата минута. Тогава Марио Балотели проби през центъра и стреля от дъгата на пеналта, но в аут.

Отговорът на домакините бе тупалка на Даме Н'Дойе, но топката мина над вратата. Положенията се редуваха едно след друго пред двете врати.

В 15-ата минута Даме Н'Дойе бе изведен сам срещу Симон Миньоле, но правилно бе вдигната засада. Пет минути по-късно Коутиньо намери отлично топката от воле, но Стийв Харпър показа класа и успя да спаси.

В 23-ата минута дойде и положение за Хъл. Тогава Робърт Брейди стреля по диагонала, но отново Миньоле бе на мястото си. С пропуск се отчете и Джеймс Честър.

Три минути по-късно Марио Балотели получи топката на точката на дузпата и се опита да вкара с пета, но Стийв Харпър се намеси отлично.

След половин час игра Коутиньо напредна отляво и стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката мина над вратата. Седем минути по-късно Хъл Сити вкара.

След корнер се получи разбъркване и ново центриране в пеналта на Ливърпул, където Майкъл Доусън се извиси и вкара с глава.

Играчите на гостите претендираха за засада на Майкъл, но такава правилно не бе отсъдена, тъй като Доусън се измъкна от втора позиция и домакините заслужено поведоха.

Малко преди края на полувремето Ливърпул можеше да изравни, но последователно Джордан Хендерсън и Глен Джонсън пропуснаха.

Второто полувреме започна с атаки на Ливърпул, но червените така и не стигнаха до наистина чисто голово положение. В 55-ата минута Марио Балотели получи топката на границата на пеналта и стреля остро, но в аут.

След час игра Коутиньо пусна страхотен пас към Хендерсън, който стреля от воле, но Стийв Харпър показа класа и спаси Хъл от сигурен гол.

Това бяха силните минути на мърсисайдци, но те не успяваха да изравнят. Последва двойна смяна в състава на гостите, като в игра се появиха Адам Лалана и Рики Ламбърт, което още повече засили атаките на Ливърпул, но изравняването така и не идваше.

В 72-ата минута отново Джордан Хендерсън се озова на чиста позиция, но не успя да опъне мрежата на домакините.

Малко по-късно Рахийм Стърлинг развинти отбраната на Хъл и стреля от точката на дузпата, но Стийв Харпър отново бе на мястото си и спаси.

Ливърпул засили атаките си в края на мача и сериозно протисна домакините. В 85-ата минута пред резервата Адам Лалана се откри шанс, но той не се възползва и изпусна да вкара.

До края Ливърпул хвърли всичко в атака, но така и не стигна до попадение и логично загуби.

Хъл Сити - Ливърпул 1:0

Голмайстор:

Майкъл Доусън (37)

Хъл Сити: Стийв Харпър, Ахмед Елмохомади, Джеймс Честър, Майкъл Доусън, Пол МакШейн, Робърт Брейди, Джейк Ливърмор, Том Хъдълстоун, Стивън Куин (84 - Гастон Рамирез), Даме Ндойе, Соне Алуко

Ливърпул: Симон Миньоле, Глен Джонсън, Деян Ловрен (76 -  Лазар Маркович), Мартин Шкъртел, Емре Джан, Филипе Коутиньо, Джо Алън, Джордан Хендерсън, Джордан Ибе (65 - Адам Лалана), Марио Балотели (65 - Рики Ламбърт), Рахийм Стърлинг