Челси и Ливърпул си врътнаха равенство 1:1 на "Стамфорд Бридж" в среща от Висшата лига.

Точен за "сините" от Лондон бе Джон Тери (4), а попадението за "червените" заби друга легенда - Стивън Джерард (44).

Така двата отбора си поделиха по точка, като тя е без значение за Челси, тъй като момчетата на Жозе Моуриньо още преди седмица грабнаха шампионската титла. Ливърпул пък води битка за място в Лига Европа.

Челси продължи с отличната си форма, като вече има четири победи и две равенства в последните си шест мача.

Моуриньо пък е спечелил 8 пъти и е загубил само веднъж в последните си 11 мача като мениджър срещу Ливърпул във Висшата лига.


Срещата в Лондон започна с грубо влизане на Секс Фабрегас срещу Рахийм Стърлинг, което доведе до жълт картон за испанеца. В петата минута Челси вкара още с първото си положение.

Тогава Фабрегас изпълни ъглов удар, след който Джон Тери се извиси и с глава опъна мрежата на Ливърпул за 1:0. Гостите можеха да изравнят малко по-късно, но удар на Филипе Коутиньо бе спасен от Тибо Куртоа.

В 16-ата минута и Рахийм Стърлинг се опита да вкара, но стреля н аут. Ливърпул определено контролираше играта в тези минути, но не успя да се възползва от положенията си.

В 23-ата минута Рики Ламбърт се озова сам срещу Куртоа, но правилно бе отсъдена засада. След половин час игра Сеск Фабрегас се измъкна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над гредата на гостите.

Пет минути по-късно Жозе Моуриньо се наложи да направи принудителна смяна, след като Курт Зюма се контузи и на негово място в игра влезе Гари Кейхил.

Така се стигна до 44-ата минута, когато след центриране от фаул Стивън Джерард бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава успя да изравни.

Второто полувреме започна с две положения за Ливърпул, но последователно Адам Лалана и Филипе Коутиньо пропуснаха да направят пълен обрат в срещата.

Последваха спокойни минути на "Стамфорд Бридж", като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения пред една от двете врати.

След час игра Джни Оби Микел подсече Стърлинг и заслужено бе декориран в жълто. Минута по-късно Ливърпул можеше да вкара, но Мартин Шкъртел стреля до гредата на домакините.

Отговорът на "сините" от Лондон бе тупалка на Сеск Фабрегас, но Миньоле се намеси майсторски и спаси. В 79-ата минута "Стамфорд Бридж" избухна в аплодисменти, тъй като Стивън Джерард бе заменен и изпратен от всички по трибуните.

Към края на мача темпото на игра леко падна, а действията се накъсаха. В крайна сметка двата отбора заслужено си врътнаха равенство.

Челси - Ливърпул 1:1

Голмайстори:

1:0 Джон Тери (5)
1:1 Стивън Джерард (44)

Челси: Тибо Куртоа, Бранислав Иванович, Курт Зюма, Джон Тери, Филипе Луис, Джон Оби Микел, Рубен Лофтус-Чийк, Сеск Фабрегас, Вилиян, Еден Азар, Лоик Реми

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен, Глен Джонсън, Филипе Коутиньо, Стивън Джерард, Джордан Хендерсън, Адам Лалана, Рики Ламбърт, Рахийм Стърлинг