Ливърпул смаза Саутхямптън с 6:1 като гост в четвъртфинален мач от турнира за Купата на лигата, игран на стадион "Сейнт Мери".

Началото беше повече от шеметно за възпитаниците на Роналд Куман, защото Садио Мане откри резултата след 39 секунди игра. "Светците" имаха още две добри акции, след което нещата се промениха коренно.

Завърналият се от лазарета Даниел Стъридж сътвори пълен обрат с две попадения в рамките на по-малко от четири минути, а преди почивката се разписа и Алберто Морено. Попадението обаче беше записано на Дивок Ориги, който леко докосна топката.

Мърсисайдци продължиха да играят с огромна лекота и след почивката, вкарвайки нови два гола в средата на второто полувреме в рамките на четири минути. Първо Айб асистира за Ориги, а после първият се разписа след подаване на Морено.

В 86-ата минута Дивок Ориги оформи своя хеттрик, след като до днес нямаше нито един гол за клуба. Така Ливърпул се класира за полуфиналите.


Домакините започнаха мача по възможно най-добрия начин, откривайки резултата още в 39-ата секунда. Райън Бъртранд центрира отляво и на границата на малкото наказателно поле Садио Мане се извиси над защитата на противника, отбелязвайки с глава.

Напрежението пред вратата на гостуващия отбор се засилваше и малко след това Виктор Ванияма нанесе удар с глава, но този път в ръцете на Богдан. Дейвис стреля от петнайсетина метра, но покрай целта.

При първата добра акция на Ливърпул се стигна до слаб и доста неточен удар на Дивок Ориги. Саутхямптън контраатакува отдясно, но Тадич се забави доста след подаване на Мане и очаквано беше блокиран.

В средата на първото полувреме Ливърпул изравни от нищото. Джо Алън хвърли дълъг пас към Стъридж, който финтира Коукър и с плътен диагонален изстрел намери долния десен ъгъл, ознаменувайки своето завръщане от лазарета с хубаво попадение.

Преди да е изминал половин час игра Ливърпул удвои аванса си с ново попадение на Стъридж. този път основната заслуга беше на Емре Джан, който си поведе атрактивно с петичка и с прекрасен външен фалц сервира кълбото на англичанина, който засече от движение.

Малко след това Емре Джан се пробва и като стрелец, но не успя да прати топката в очертанията на вратата. Даниел Стъридж пък шутира с левачката от пряк свободен удар, но над напречната греда.

В последната минута на първото полувреме момчетата на Юрген Клоп нанесоха трети удар. Топката беше изчистена при изпълнение на корнер, а извън наказателното поле дебнеше Алберто Морено. Крайният бранител стреля силно и намери опразнения долен ляв ъгъл. Голът беше записан на името на Ориги, който леко докосна топката.

Домакините започна добре и второто полувреме, но като изключим слабия завършващ удар на Грациано Пеле, но стигнаха до нищо интересно. Адам Лалана пък шутира неточно към вратата на Стекеленбург.

В средата на второто полувреме Ливърпул сложи точка на спора с четвърто попадение. Джордан Айб изведе втурналия се напред Дивок Ориги, който препарира стража на противника с мощен изстрел в горния десен ъгъл, вкарвайки първия си гол за Ливърпул.

Оставаха двайсетина минути до края на редовното време, когато самият Айб се разписа. Той си спря на гърди след центриране на Морено и прати кълбото в долния десен ъгъл.

В 86-ата минута Дивок Ориги оформи своя хеттрик, получавайки добро подаване от влезлия като резерва Брад Смит.

 

Саутхямптън - Ливърпул 1:6

1:0 Садио Мане - 1'
1:1 Даниел Стъридж - 25'
1:2 Даниел Стъридж - 29'
1:3 Дивок Ориги - 45'
1:4 Дивок Ориги - 68'
1:5 Джордан Айб - 72'
1:6 Дивок Ориги - 86'

 

Саутхямптън: Стекеленбург, Коукър, ван Дайк, Бъртранд, Седрик (Уорд-(Праус - 64'), Класи (Лонг - 63'), Ванияма, Дейвис (Ромеу - 77'), Мане, Тадич, Пеле

Ливърпул: Богдан, Шкъртел, Ловрен, Морено (Смит - 77'), Рандал, Алън (Хендерсън - 74'), Лукас, Джан, Лалана, Ориги, Стъридж (Айб - 59')