Макар, че ще бъде трудно да се намери човек, който да не е впечатлен от младите футболисти на Ливърпул през този сезон, Джеймс Милнър смята, че те съвсем скоро ще оставят своя голям отпечатък в първия отбор.

Жоао Тейшейра, Кевин Стюарт, Брад Смит, Шей Оджо - всички те се представят страхотно и според Милнър, това е бъдещето на клуба.

"Това, което те правят, когато им се даде шанс е страхотно", каза Милнър пред клубния сайт на отбора.

"В сезон, като този, когато имаме страшно много контузии, те ни помагат и знаят, колко отговорно е да носиш тази фланелка".

"Ние също им помагаме, защото знаем, че те са бъдещето на клуба и колкото повече играят, толкова по-уверени стават и трупат опит, а това е много важно".

"Кариерата на никой не върви само нагоре. Всеки има върхове, спадове, добри и лоши времена, така че те трябва да покажат много силна психика. Сменят се мениджъри, някои те пускат, други - не, но те трябва да знаят, че не трябва да спират да работят здраво и да превъзмогват всички възходи и падения", продължи халфът.

"За съжаление, когато играете в клуб с мащабите на Ливърпул винаги ще има огромен натиск от медиите и от феновете и те трябва да издържат психически".

"Това е голяма промяна, когато за първи път започнете да играете редовно. Това, което се случва на терена, започва да рефлектира и върху живота извън терена, и те трябва да са готови за това", завърши Милнър.