Ливърпул сътвори един от обратите на сезона, елиминирайки Борусия Дортмунд от 1:3 до 4:3 в четвъртфинален мач-реванш на Лига Европа, игран на стадион "Анфийлд".

"Жълто-черните" нанесоха бърз двоен удар още в самото начало на двубоя, когато Хенрих Мхитарян откри резултата чрез добавка, а после Пиер-Емерик Обамеянг удвои след хубав пас на Марко Ройс.

Ливърпул веднага намали след подновяването на играта чрез Дивок Ориги, но Марко Ройс върна аванса на своите от два гола преди изтичането на час игра. 

Това обаче не разстрои домакините, защото в средата на втората част Коутиньо вкара втори гол за Ливърпул в мача, а в 77-ата минута Мамаду Сако изравни след удар с глава!

В 91-ата минута Ливърпул стигна до сензацията чрез защитника Деян Ловрен, който вкара с глава.


Германците натиснаха в самото начало и още в третата минута Пиер-Емерик Обамеянг стреля с левия крак извън наказателното поле, но покрай левия страничен стълб!

В петата минута Борусия вече беше начело в резултата след чудесна акция. Гонсало Кастро копна хитро за Обамеянг и той стреля от движение, за да накара Симон Миньоле да спасява. Топката обаче отиде у Хенрих Мхитарян, който направи успешна добавка отблизо!

Радостта за гостите придоби двойни размери още преди да изминат десет минути игра. Марко Ройс намери Обамеянг с чудесен пас, но завършекът на Футболист №1 на Африка беше смайващ. Той излезе сам срещу Миньоле и го препарира с тупалка в горния десен ъгъл.

Шокираният Ливърпул се опита да отвърне едва след като беше изминал четвърт час игра, но Дивок Ориги спечели само корнер, от който не последва нищо интересно. Морено стреля от воле, но доста разочароващо. 

В средата на първото полувреме Адам Лалана получи златен подарък. Той беше оставен напълно сам в наказателното поле, с гръб към вратата. Англичанинът се завъртя, но в опита си да шутира, изобщо не уцели топката и предизвика бурен смях по трибуните. Малко след това Ориги би покрай лявата греда, а Фирмино стреля неточно с глава!

Шут на Лалана беше блокиран, а веднага след това Борусия контраатакува, за да накара Миньоле да пресече опасно прострелно центриране отдясно. После Ройс подаде за Обамеянг, но габонецът би неточно от паднала позиция.

При една от редките акции на домакините преди паузата Филипе Коутиньо пробва късмета си, но стреля отляво на вратата.

Веднага след подновяването на играта Ливърпул намали своя пасив. Емре Джан изведе Дивок Ориги зад защитата на гостите и нападателят реализира хладнокръвно по земя.

В 57-ата минута Борусия си върна аванса от два гола. Марко Ройс беше изведен от Матс Хумелс на ръба на засадата и матира Миньоле с техничен удар в долния десен ъгъл.

Десетина минути след това обаче Ливърпул отново намали своето изоставане. Филипе Коутиньо получи от Милнър и намали резултата с точен удар в долня десен ъгъл.

В 77-ата минута Ливърпул сензационно изравни резултата при изпълнение на корнер, след груба грешка в защитата на гостите. Мамаду Сако беше изпуснат и реализира с глава в малкото наказателно поле!

Ливърпул продължи да натиска и това даде резултат в добавеното време на мача. В 91-та минута Деян Ловрен засече с глава центриране отдясно и хвърли в див екстаз зрителите по трибуните, защото класира своите на полуфиналите в турнира.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4VFRVDkJcWU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Ливърпул - Борусия Дортмунд 4:3

0:1 Хенрих Мхитарян - 5'
0:2 Пиер-Емерик Обамеянг - 9'
1:2 Дивок Ориги - 48'
1:3 Марко Ройс - 57'
2:3 Филипе Коутиньо - 66'
3:3 Мамаду Сако - 77'
4:3 Деян Ловрен - 91'

 

Ливърпул: Миньоле, Ловрен, Сако, Морено, Клайн, Джан (Лукас - 80'), Милнър, Лалана (Алън - 62'), Коутиньо, Фирмино (Стъридж - 62'), Ориги

Дортмунд: Вайденфелер, Сократис, Хумелс, Шмелцер, Пишчек, Кастро (Гюндоган - 82'), Вайгъл, Кагава (Гинтер - 77'), Мхитарян, Ройс (Рамос - 83'), Обамеянг