Ливърпул се класира за 4-ия кръг на Купата на Лигата, след като надви слабака Дарби Каунти с 3:0 при гостуването си на "Айпро Стейдиъм".

Мениджърът на "овните" Найджъл Пиърсън реши да направи пет промени в сравнение с последния мач на тима.

Този на Ливърпул Юрген Клоп бе доста по-сериозен с ротацията и направи цели 7 промени в сравнение с мача срещу Челси. 

Интересно е да се отбележи, че шанс за изява получи и Алберто Морено, който не помирисваше терен напоследък, а на неговата позиция бе използван Джеймс Милнър. 

Естонският национал Клаван откри резултата в 24-ата минута, а пък в 50-ата Коутиньо удвои. Крайният резултат бе оформен от Ориги в 54-ата минута. 


Срещата започна по доста силен начин за гостите и те натиснаха противника си от първата минута, но головите опасности липсваха.

В 7-ата минута пък домакините съумяха да създадат първата си атака изобщо в мача, но Клаван бе бетонен в центъра на отбраната.

Малко след това Фирмино отправи мощна тупалка от 25 метра, но топката премина над напречната греда.

В 24-ата минута гостите все пак стигнаха до попадение чрез Клаван. Коутиньо изсипа една топка в наказателното поле и се виждаше как Кеъг ще я изчисти, но той я изби доста нескопосано и тя попадна в краката на естонеца, който от близка дистанция успя да реализира. 

Няколко минути след това домакините изпълниха наказателен удар от опасна позиция, но топката профуча над напречната греда. 

В 42-ата минута Ориги опита късмета си с удар от 25 метра, но не му се получи, а минута след това Кариус изпревари Бент за една висока топка и така предотврати опасността.

В самия край на полувремето Бент направи непростим пропуск, след като от няколко метра не успя да реализира. 

Пет минути след почивката Коутиньо уби всякаква интрига в този мач. 

Фирмино изведе Коутиньо прекрасно в наказателното поле и последният от точката на дузпата с нисък удар успя да реализира. 

Гостите понатиснаха още противника си и в 54-ата минута Ориги направи резултата класически.

Той бе изведен сам срещу вратаря и с много силен и висок удар от малък ъгъл вкара топката в мрежата.

Няколко минути Фирмино бе на косъм да реализира също, но Мичел спаси с една ръка по фантастичен начин удара му от 5-6 метра.

В 70-ата минута Морено пробва късмета си, но ударът му бе неточен, а три минути след това Киъг можеше да намали за домакините, но ударът му премина на сантиметри покрай гредата.

И Джан опита удара си малко след това, но и той бе неточен. 

ДАРБИ КАУНТИ - ЛИВЪРПУЛ 0:3 
0:1 Клаван 24
0:2 Коутиньо 50
0:3 Ориги 54

ДАРБИ: Мичел, Беърд (46 - Инс), Кеъг, Пиърс, Олсон, Кристи, Бътерфилд, Джонсън, Хюз, Бент, Вайман (55 - Ейсник)

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Клаван, Клайн, Матип, Морено, Лейва, Хендерсън (57 - Джан), Коутиньо (63 - Ингс), Груич, Фирмино (78 - Ехария), Ориги

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tiC541FSMVA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ROLICY57mS4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gc4ogET9YkQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>