Юрген Клоп пропищя от програмата, която нагласиха телевизиите на неговия Ливърпул покрай Нова година. По традиция в Англия не почиват и играят като луди преди и след Коледа, както и навръх Нова година. 

Точно в последния ден от 2016-а - на 31 декември, зрителите на "Анфийлд" ще имат възможност да гледат страхотно дерби с Манчестър Сити. Проблемът е, че според графика на мачовете само два дни по-късно "червените" гостуват на Съндърланд. 

"За секунда бях доволен, като го видях. Но като се загледах по-внимателно, не останах особено щастлив - обяви Клоп. - Интересна идея е да играем два мача за 48 часа, но в случая времето между двата мача е дори по-малко (срещата със Сити е от 19,30 ч., а с Черните котки - от 17,00 ч.). Не мога да повярвам."

"Уча все повече и повече за тази лига и може би трябва да попитам някой дали има възможност да се промени денят на мача със Съндърланд. Разбирам традициите да се играе по Нова година, но 2 мача за 2 дни..."

"Трябва да има и друга възможност. Освен това не знам защо трябва да играем в понеделник, 2 януари, някакъв специален ден ли е в Англия? Знаете ли какво правят по това време футболистите от другите първенства? Опъват крака на дивана и гледат английски футбол по телевизията". 

Ливърпул не е единственият отбор, който ще играе според тази програма. Самите Сити и Съндърланд са в идентична ситуация, а има тимове, които ще излязат на 1 и 3 януари. Няколко отбора са пожалени с 3 дни почивка - Евертън, Хъл, Стоук, Суонзи, Борнемут и Тотнъм, а джакпотът са изтеглили от Челси, които ще имат цели 4 дни пауза между мачовете със Стоук и Тотнъм.