Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити колегата си Жозе Моуриньо от критиците часове преди лютото английско дерби между мърсисайдци и Манчестър Юнайтед.

"Това са пълни глупости, критиките към него са пълен боклук. Кой казва, че Юнайтед е започнал слабо под негово ръководство? Те спечелиха първите си три мача", отсече Юрген.

"И някакви хора дават второстепенни оценки за победите? Сега се опитвам да играя подобен футбол, като този с бившия ми отбор. Тогава с Дортмунд срещнахме неговия Реал Мадрид и срещу тях беше невероятно трудно да се играе."

"Моуриньо знае как се постигат футболни успехи. Защо трябва да му пука дали харесват стила му на игра? Защо? Ако аз загуба от Юнайтед, вие ще ме питате на какъв път се намираме. Не съм част от групата, която смята, че Жозе е бил добър мениджър и че вече не е."

"Той е боец. Без да го познавам добре съм наясно, че той ще иска да спечели този мач. Те са Ман Юнайтед и имат качество. Офанзивните им футболисти са силни, бързи и технични. Те имат всичко необходимо, за да играят добър футбол."

"В края на мача всичко може да се промени, ако някой от двата отбора излезе напред в резултата, например. Не се знае какво ще се случи, но съм сигурен, че те няма да дойдат тук само с идеята да се защитават", допълни Клоп.