Ливърпул - Манчестър Юнайтед, среща от 8-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 22:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: Кариус, Матип, Ловрен, Клайн, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Мане, Фирмино, Коутиньо, Миньоле, Манингер, Клаван, Стъридж, Джан, Морено, Лукас, Ингс, Стюърт, Рандал, Груич, Бранаган, Ориджи, Ехария, Ожо

Групата на Манчестър Юнайтед за мача: Де Хеа, Бейи, Смолинг, Валенсия, Блинд, Ерера, Погба, Рашфорд, Лингард, Мата, Ибрахимович, Ромеро, Джонстън, Рохо, Депай, Руни, Йънг, Фосу-Менса, Шнейдерлин, Дармиан, Марсиал, Мхитарян, Шоу

Прогноза на Gol.bg:

Без никакво съмнение дербито не само на кръга, а и на сезона. Съперничеството между тези два отбора е легендарно и предстои да се насладим на изключителен сблъсък.

Домакините ще излязат в ролята на фаворити не само заради фактора "Анфийлд", а и заради фантастичното си представяне като цяло от началото на сезона. 

Юрген Клоп няма да може да разчита на контузения Гомес, но всички други са на линия за днешния двубой, докато неговият колега Жозе Моуриньо ще бъде без Джоунс, който страда от травма. 

"Червените" са в блестяща форма, след като спечелиха последните си четири срещи от Висшата лига, което им е най-дългата серия при германския им наставник.

Доста интересно е да се отбележи, че Юнайтед е спечелил последните четири мача между двата отбора на ниво Висша лига, което може да си окаже влияние днес. 

Ако днес домакините загубят, тогава ще изравнят рекорда по най-лоши показатели в преки мачове срещу Юнайтед в английския елит от 2008 година, когато отборът претърпя 5 поредни поражения.

В исторически план обаче Клоп е загубил само една от петте си срещи с Моуриньо, печелейки цели три пъти с Борусия Дортмунд и Ливърпул срещу Реал и Челси на Специалния. Нашата прогноза за този мач е успех с 2:0 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0