Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова феновете на клуба за търпение и обеща, че ще постигне нещо специално начело на петкратния европейски клубен шампион. Германецът си призна, че нещата за него на стадион "Анфийлд" се развиват по-добре, отколкото е очаквал.

"Да работя в Ливърпул е сбъдната мечта. Честно казано изживявам нещо, което е по-добро от това, което си представях. Ние показахме на нашите фенове първите крачки и сега трябва да направим останалите. На мен много ми харесва идеята да прогресираме заедно", коментира Юрген пред репортерката на Goal.com Мелиса Реди, която е върла фенка на мърсисайдци.

"Всички казват, че светът около нас е луд и че всички говорят за пари. Ние искаме да накараме хората да говорят за футбол. И да играем футбол. Хората говорят за това, че клубът не е печелил титлата от години, но за нас е изминала само една година. Ако феновете на Ливърпул са търпеливи, ние ще постигнем нещо специално."

"Когато говорят за мен, те визират здравата работа. Да тичаме повече от другите, да натискаме с висока преса, да имаме бързи контраатаки. Но това е само една част от нещата. Не ми пука какво говорят за мен, но това е моят имидж. Но той не е толкова лош, защото аз съм тук заради имиджа си."

"Разбира се, че имаме да свършим още много работа, като например контролът върху топката. Всички очакват нещата да се получат от самото начало. Когато играем срещу отбори като Тотнъм и Сити, и ги побеждаваме, всички си казват, че нещата вървят много добре за нас. Но ние трябва да печелим и срещу отборите, които "паркират автобуса". Невъзможно е да го сториш, когато си работил с някого само пет седмици. Ако беше лесно, всички щяха да го правят."

"Футболът е игра на резултати, но е важно хората да се забавляват от играта ни. Да, има мачове и като този с Манчестър Юнайтед, в които няма да има 20 положения, това се случва. Борим се за резултат. Но ако постоянно гледаме това, футболът вече няма да бъде играта, която обичаме. Понякога здравата работа трябва да изглежда по-лесна на терена. Работим здраво в тази насока. Това е моя отговорност. Обичам да печеля и към момента нещата вървят добре", добави Клопо.