Ливърпул постигна домакинска победа с 2:1 над Уест Бромич Албиън в среща от 9-ия кръг на английската Висша лига, която се игра на "Анфийлд". 

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп имаше сериозни опасения преди днешната среща, но все пак отборът му успя да оправдае големите очаквания и да постигне успеха. 

Мане откри в 20-ата минута и даде аванс на домакините, а Коутиньо също реализира за "червените" с гол в 35-ата минута.

МакКоули вкара почетен гол за гостите в 84-ата минута.

След този мач Ливърпул се изравни с Арсенал на върха, като и двата тима имат по 20 точки, но лондончани са с една идея по-добра голова разлика и са лидери. 

Противникът на "червените" пък е на 13-ата позиция в таблицата с актив от 10 точки. 


Съвсем логично срещата започна активно за домакините, които наложиха натиск над противника от първата минута и търсеха ранно попадение във вратата на "Дроздовете". 

В 13-ата минута гостите създадоха обещаваща атака, но Филипс взе грешно решение да търси Рондон, вместо да отправи директен удар, тъй като бе на отлична позиция за стрелба.

Все пак обаче натискът на домакините даде резултат и Мане откри в 20-ата минута.

Фирмино намери африканеца с прекрасно подаване на далечната греда и той с премерен удар от воле прониза противниковия страж и даде аванс на тима си. 

В 26-ата минута Клайн центрира отлично в наказателното поле, но Джан, който бе на чиста позиция, се размина с топката и пропусна да удвои.

Все пак обаче Ливърпул вкара второ попадение в 35-ата минтуа чрез Коутиньо. Мане намери кариоката в наказателното поле, а след това полузащитникът технично излъга двама противникови играчи и с нисък удар в близкия ъгъл реализира. 

До почивката не се стигна до повече попадения и резултатът остана непроменен. 

Малко след подновяването на играта Коутиньо отправи силен удар, който обаче бе по прекрасен начин блокиран от Доусън, който на практика спаси тима си от трети гол. 

През следващите минути домакините просто се забавляваха на терена и създадоха няколко добри атаки една след друга.

В 59-ата минута Ловрен засече с глава прекрасно центриране от фаул на Коутиньо, но стражът на гостите някак си успя да спаси топката, макар че това изглеждаше невъзможно. 

Десетина минути след това Ливърпул бе длъжен да вкара трето попадение, но ударът на Джан бе героично блокиран от Олсон, който спаси вратата си. 

В 75-ата минута Рондон имаше шанс да върне гостите в играта, но от добра позиция прати топката над напречната греда. 

Точно девет минути след това МакКоули вкара почетен гол за гостите. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле той засече топката от близка дистанция. 

Малко след това Фостър спаси удар на Фирмино и предотврати трето попадение в своята врата. До края нямаше повече голове.

ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ БРОМИЧ 2:1
1:0 Мане 20
2:0 Коутиньо 35
2:1 МакКоули 84'

Ливърпул: Кариус, Ловрен, Клайн, Матип, Милнър, Лалана (79 - Вайналдум), Хендерсън, Коутиньо, Джан, Фирмино, Мане

Уест Бромич: Фостър, Олсон, МакКоули, Ниъм, Доусън, Флетчър, Якоб (46 - Брънт), Чадли, Филипс (51 - Морисън), МакКлийн, Рондон 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ys2WRSGPz_g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/V3c65j9cNvY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>