Ливърпул се класира доста трудно за 4-ия кръг на турнира за ФА Къп, след като надви с 1:0 Плимут като гост в преиграването. 

Червените имаха сериозни проблеми срещу четвъртодивизионния тим, който с малко късмет можеше да стигне и до друга развръзка, но все пак спечелиха след един от редките голове на Лукас Лейва. 

Бразилецът се разписа след статитично положение и така осигури домакински сблъсък с Уулвърхемптън в следващия етап на надпреварата. 

Новината в състава на Ливърпул бе появата сред титулярите на Филипе Коутиньо, който започна за първи път от ноември. Даниел Стъридж също стартира, но и доста от младоците играли в първата среща запазиха местата си. 

Двубоят започна според очакванията – гостите доминираха, а домакините са бранеха с всички сили. Даниел Стъридж опита късмет си отдалеч, но би доста неточно, а малко след това Коутиньо не бе точен след хубаво подаване от крилото на Александър-Арнолд. 

В 12-ата минута гостите поискаха дузпа, когато Стъридж смени посоката, преодолявайки Трелкълд, който сякаш го чукна, но съдията не се впечатли, въпреки че можеше да посочи и бялата точка. 

В 18-ата минута Червените все пак разпечатаха вратата на Плимут, макар и след статично положение. Коутиньо центрира от корнер и Лукас спринтира, за да засече с глава и да реализира от границата на вратарското поле. Това бе първото му попадение за мърсисайдци от септември 2010-а или за последно бе вкарал за отбора преди 2316 дни. 

Домакините отговориха с отличен далечен удар на Кеъри, при който Кариус успа да се намеси. Минути след това Джо Гомес събори откъсващия се Джордън Слю и феновете скочиха за червен картон, но защитникът се размина с жълт. 

В 33-ата минута дойде и най-чистото положение за домакините. Трелкълд проби отдясно и подаде ниско пред вратата, където Гарита чакаше на чиста позиция, но миг преди да засече Александър-Арнолд протегна крак и изби в корнер. В края на първата част Морено накара МакКормик да се намесва и паузата дойде при минимален аванс за гостите. 

Във втората част гостите искаха да стигнат до втори гол, за да си гарантират триумфа. В една ситуация Бен Уудбърн преодоля двама съперници, но подаването му бе пропуснато. 

Последва изпусната топка от Кариус при центриране и Гарита почти добута реализира, но съдията спаси гостите, като отсъди нарушение срещу вратаря. Играчите на Плимут се стараеха, но личеше, че им липсва класа. 

Хората на Клоп обаче така и не можеха да стигнат до втори гол. В средата на втората част влезлият от пейката Хари Уилсън можеше да ги успокои, но след рикошет топката премина над вратата. След това Стъридж направи двойно с Ежариа, но не успя да вкара. 

В 75-ата минута феновете на Ливърпул изтръпнаха, защото Джейк Джервис стреля отлично с ножичен удар, но гредата спаси гостите. В 86-ата минута всичко можеше да приключи. 

Тогава Сонго’о се хвърли на шпагат стрещу Морено в наказателното поле, който стреля неточно, но след това се получи лек контакт и съдията изненадващо отсъди дузпа. Ориги обаче изпълни страшно несериозно, като стреля слабо и вратарят Маккормик спаси. 

Секунди преди края на редовното време белгиецът можеше да се реваншира за грешката си, но от границата на наказателното поле прати топката над вратата, което се оказа и последното положение в мача, който завърши с минимален успех за гостите. 

Плимут – Ливърпул    0:1

0:1    Лукас 18

Плимут: МакКормик, Сонго’о, Доналдсън (66 Танър), Джервис, Брадли, Пурингтън, Кеъри, Трелкълд, Фокс, Гарита (71 Руни), Слю (79 Булвитис)
Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Гомес, Лукас, Морено, Стюърт, Ежариа, Коутиньо (64 Уилсън), Уудбърн, Ориги, Стъридж (75 Оджо)