Кристъл Палас успя да подсили още защитата си малко преди затварянето на трансферния прозорец снощи, след като привлече Мамаду Сако от Ливърпул. 

Бранителят, който не попада в плановете на Юрген Клоп, пристигна под наем до края на сезона. Двата клуба преговаряха и за постоянното му привличане, но Орлите не склониха да платят исканите от Червените 20 милиона паунда. 

„Започвам нова глава в кариерата си. Когато съм с нов екип винаги се раздавам максимално. Имам приятели в отбора, които ми се обадиха, като Кристиан Бентеке и смятам, че този тим има потенциал и ще се измъкне от неприятностите. Чакането не бе приятно, но сега съм доволен, че ставам част от този проект” заяви Сако, който за последно игра за първия тим на мърсисайдци миналия април. 

Защитникът се превърна във второто ново попълнение на лондончани за деня, след като преди това те взеха халфа Лука Миливойевич от Олимпиакос. Преди това пък в Палас дойде Патрик ван Аанхолт от Съндърланд, а за да бъдат нещата още по-добри съставът успя да победи Борнемут и да запише първи успех при Сам Алърдайс.