По всичко личи, че бъдещето на Филипе Коутиньо е свързано с Барселона. Офанзивният полузащитник на Ливърпул не крие желанието си да играе за каталунците и дори ги призова публично да се свържат с агента му.

Бразилецът е сред най-желаните нови футболисти от носителя на купата на Испания, но самият футболист има колебание дали ще играе на обичайната си позиция при евентуален трансфер, пише вестник "Спорт".

Коутиньо вече е живял в Барселона половин година, защото изкара период под наем в Еспаньол през 2012 година. Кариоката буквално е влюбен в града и няма търпение да се завърне там за постоянно, за да играе отново с близките си приятели Неймар и Луис Суарес.

В материала се казва, че Коутиньо не е сигурен дали ще пасне в концепцията на новия треньор на "блаугранас" Ернесто Валверде и поради тази причина е започнал да изпитва колебания.

Коутиньо се чувства най-добре отляво на полузащитата, получавайки свободата да навлиза към центъра. Той гледа на себе си като на полузащитник, а не като на нападател. В момента на този пост на стадион "Ноу Камп" действа капитанът Андрес Иниеста, чието бъдеще е неясно.