Ливърпул се е отказал от възможността да купи бека на Ювентус Даниел Алвеш през 2006 година, разкри бившият изпълнителен директор на "червените" Рик Пари.

Вместо да акостира на "Анфийлд", Алвеш остана шест сезона в Севиля и после записа още осем за Барселона, където спечели всичко възможно. Интересното е, че преди 11 години цената на бека е била едва 8 милиона паунда.

Той е бил силно желан от бившия мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес, но клубът се е съмнявал, че бразилецът си заслужава инвестицията.

"Сделката за Дани Алвеш беше готова, след огромни усложнения. Тогава трябваше да вземем решение дали да похарчим всички пари за бек или за двама играчи", сподели Пари пред радио Мърсисайд.

"Алвеш не беше играчът, който е сега, но винаги е изглеждал като футболист, който ще стане страхотен. Навярно щеше да бъде по-добро попълнение от Джърмейн Пенант и Питър Крауч, например, но сега е лесно да се говори."

"Опитвахме се да направим решителната крачка. Нямахме парите на Челси и трябваше да действаме умно. Ако сега мога да върна времето назад, бих се фокусирал върху това да купуваме един играч вместо шестима нови на сезон", добави Пари.