Атакуващият полузащитник на Ливърпул Филипе Коутиньо е поискал на два пъти от мениджъра си Юрген Клоп да го пусне в Барселона, гръмна вестник "Спорт".

Бразилецът не смята да подава молба за трансфер, защото така рискува да влоши ситуацията си на стадион "Анфийлд", ако не бъде продаден.

Техничарят обаче е потърсил няколко разговора с Клопо, в които го е помолил да даде съгласието си за трансфера. Бразилецът бил открит и заявил, че мечтае да носи екипа на каталунския колос.

Близък до Ливърпул източник пък разкрива за Yahoo Sport, че Коутиньо изобщо не се старае в тренировките преди първия мач за новия сезон във Висшата лига срещу Уотфорд. Кариоката бил муден и демонстрирал нежеланието си да остане в отбора. 

Както е известно, вчера Барселона прати свои представители на Острова, за да преговаря за звездата на "червените". Ливърпул вече отказа две оферти за своя футболист от "Ноу Камп", но се предполага, че третата може да бъде приета.

Желанието на Барселона е трансферът на Коутиньо да бъде финализиран още тази седмица, за да може Филипе да дебютира срещу вечния враг Реал Мадрид в неделя.