Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп продължава да твърди, че тимът няма нужда да продава Филипе Коутиньо, който е силно искан от Барселона. 

Твърди се, че втора оферта на каталунците от 90 милиона паунда е била отхвърлена, но пък самият бразилец иска да замине към „Камп Ноу”, въпреки че през януари поднови договора си с клуба. 

Още по-важното е, че в контракта няма записана сума, с която той може да бъде откупен, така че единствено от Червените зависи дали ще го продадат. А те продължават да не искат да го правят. 

„Ливърпул не е клуб, който трябва да продава свои футболисти. Това е абсолютно сигурно. Така че каквото и да искат да платят няма значение. Ние няма да го пуснем на никаква цена. Искаме да разполагаме с възможно най-добрия тим, така че целта е да запазим своите играчи и да добавим нови към тях” заяви Клоп пред медиите в родината си. 

„В наши дни нито един играч на света не е недосегаем. Един трансфер обаче е въпрос и на време и дали ще имаш възможност да реагираш на подобна сделка. Но просто защото един клуб е отправил запитване, ние не сме длъжни да мислим за това. Просто не сме в такава ситуация” добави той.