Финландският защитник Теро Мантула разтрогна договора си по взаимно съгласие с Лудогорец. 23-годишният бранител последва бразилския си колега Гийерме Шоко, който вчера се раздели с разградчани.

Мантула има малък опит във втория отбор на английския Портсмут, а в родината си е играл за отборите на Сенайоки и Интер (Турку).

Той дойде в Разград през януари 2012 година и за два сезона записа 30 мача за трикратните шампиони. Именно като футболист на Лудогорец той стана и национал на своята страна и има вече две срещи за Финландия.

"Голямо благодаря на Лудогорец, футболистите, треньорите, приятелите, феновете и всички останали. Това бяха прекрасни три години заедно, но сега е време за нови предизвикателства. Аз винаги ще ви помня и ви пожелавам най-доброто за в бъдеще", написа високият 185 сантиметра защитник в профила си в социалната мрежа Twitter.

Той обаче има варианти за бъдещето си и с мениджъра си вече обмислят оферти от скандинавски и полски клуб. При всички случаи до края на календарната година Мантула ще има нов отбор.