Нападателят на Лудогорец Юнес Хамза най-вероятно ще пропусне почти цялата зимна подготовка на отбора. Както е известно, Хамза е национал на Тунис и ще участва със своята родина на финалите в Купата на африканските нации.

Турнирът се провежда в Екваториална Гвинея между 17 януари и 8 февруари. Ако Тунис стигне до самия край, Хамза няма да пътува за нито един от лагерите.

Той със сигурност пропуска този в Турция, а само при отпадане на родината си в групите ще пътува за Испания. Подготовката на Тунис за турнира започва още от 2 януари, като тимът има 3 лагера и 3 контроли.

В същото време се разбра, че за първа година нито един от чуждестранните футболисти на Лудогорец, с изключение на Хамза, няма да закъснява за старта на зимната подготовка.

Всички играчи на Георги Дерменджиев трябва да са на линия в София в началото на януари, когато на 5-и отборът се събира в столицата. Разградчани ще са 3 дни в София, където ще правят медицински изследвания, на 8-и излитат за турския курорт Белек.

До момента винаги чуждестранните играчи и главно бразилците имаха по-дълга ваканция заради дългото пътуване. Сега обаче те няма да идват със закъснение, а почват наравно с всички останали.