Локомотив Пд ще се опита да огорчи за трети пореден път шампиона Лудогорец на Лаута. През миналия сезон "черно-белите" показаха, че знаят как да спрат разградчани и ги победиха с 2:0 и 2:1 под тепетата.

Пловдивчани са амбицирани да спрат полета на класиралия се за втори път в групите на Шампионската лига тим. Треньорът Илиан Илиев ще се опита да спечели двубоя с тактически капан.

Специалистът ще направи и някои промени в стартовия си състав в сравнение с този, на който заложи срещу Черно море в Каварна. Сред титулярите със сигурност ще се завърне новоизпеченият национал Мартин Райнов. С големи шансове да започне в стартовата 11-орка е и националът на Таджикистан Парвисджон Умарбаев.

На Лаута уредиха с картотека и последното си ново попълнение Осама Рашид. 24-годишният национал на Ирак се очаква да остане на резервната скамейка или евентуално да се появи като смяна. На вратата е твърде вероятно отново да пази Ясин ел Харуби.

Не е тайна, че мароканският страж с френски паспорт е предложен на няколко клуба от Европа и чака трансфер. Двубоят срещу Лудогорец на практика ще е последният шанс той да впечатли евентуалния си кандидат-купувач преди затварянето на прозореца.

В редиците на разградчани също се очакват промени. Почивка ще получат Джонатан Кафу и Йордан Минев. Атаката на водения от Георги Дерменджиев отбор ще поведе Клаудиу Кешеру, а на мястото на левия бек ще стартира Сисиньо.