Шефът на Лудогорец Кирил Домусчиев постигна договорка за трансфера на румънския национал Андрей Препелица в отбора на Ростов. Очаква се днес 30-годишният национал да бъде представен в сензацията на миналогодишната кампания в руското първенство. 

Играчите на Дмитри Кириченко се класираха в групите на Шампионската лига, където са в група Д заедно с отборите на Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид и ПСВ.

През миналия сезон Препелица записа 29 мача във всички турнири, но предимно бе използван като резерва. През този пък има едва 14 минути на сметката си - при победата с 3:0 като гост на Младост (Подгорица) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Надявам се, че изборът ми е добър, ще видим. Аз се разделих с Лудогорец с много добри чувства, за което съм им благодарен и гледам напред с надежда", коментира Препелица в интервю за "Dolce Sport".

"Не мога да кажа нищо лошо за Лудогорец. Разделихме се с добри чувства и мога само да им пожелая да продължат развитието си", добави халфът.

"Ростов е много сериозен отбор. През миналия сезон загубиха титлата на Русия в последния кръг. Преодоляха два силни отбора в квалификациите на Шампионска лига", каза още Андрей Препелица.