Два клуба от италианската Серия "А" са готови да се включат в битката за подписа на Джонатан Кафу, твърди "Тема Спорт". Това са Сампдория и Фиорентина. Бразилецът е приковал вниманието на генуезци и виолетовите с феноменалните си изяви за Лудогорец в квалификациите и групите на Шампионска лига. Италианците почти сигурно ще изпратят свои представители да наблюдават на живо 25-годишното острие срещу ПСЖ на "Васил Левски" на 28 септември.

Нападателят на "зелените" е обект на интерес и от страна на португалския гранд Бенфика, както и немския Шалке. На този етап Лудогорец не е склонен да се раздели с Кафу през зимния трансферен прозорец. Собственикът Кирил Домусчиев пък обяви, че би пуснал нападателя да си тръгне само срещу сума не по-малка от 10 милиона евро. Това е над близо 7 пъти повече от цената, която платиха разградчани за правата му през лятото на 2015 година на бразилския Сао Пауло. Инвестицията може да се счита като оправдана, след като Джонатан имаше огромен принос за второто влизане на Лудогорец в групите на Шампионска лига. Това ще вкара в касата на клуба над 14,5 милиона евро.

Високият 173 см футболист блесна с великолепния си дрибъл първо срещу Цървена звезда в Разград, а след това и на "Мала Маракана". В двете срещи той разпиля отбраната на сръбския гранд и реализира. По-късно в плейофите срещу Виктория (Пилзен) (2:0) именно негов взривен пробив доведе до дузпата за "зелените" на "Васил Левски", с която бе открит резултатът. В групите пък Кафу направи за смях национала на Чехия Марек Сухи при гола си в мрежата на Базел (1:1) на "Санкт Якоб".