Лудогорец претърпя трето поражение в група А на младежката Шампионската лига, като днес момчетата на треньора Юри Васев отстъпиха с 0:3 на Арсенал. Преди това малките лудогорци паднаха 0:1 при визитата на Базел на старта и с 1:8 от Пари Сен Жермен след това.

За Арсенал това е първа победа в групата след поражението от Базел у дома и равенство с Пари Сен Жермен. В герой на мача обаче се превърна вратарят и капитан Даниел Наумов. Роденият в Гоце Делчев страж спаси 10 удара и реално оформи приличната загуба на своите.

Арсенал откри резултата още в 3-ата минута с гол на 16-годишния Рейз Нелсън, който се разписа след подаване на Нкетия. В 7-ата минута Даниел Наумов показа качества, след като спаси втори сигурен гол, като извади удар на Мален.

След 20-ата минута лудогорци поизлязоха от собствената си половина, като това стана дори без кой знае колко фаулове и картони. В последните 10 минути Арсенал отново вдигна темпото и на два пъти Наумов спаси нови сигурни попадения във вратата си.

Арсенал доминираше и през второто полувреме, но играчите им сякаш не си даваха достатъчно усилия, за да вкарат втори гол. В първите 20 минути на второто полувреме вратарят Наумов спаси удари на Марк Бола и Кейлън Хиндс, като особено първото положение беше 100-процентово за нов гол. Резервата Трий Койл и Нкейта също опитаха късмета си, но липсваше концентрация при техните шутове и Наумов отново се намеси блестящо.

В 79-ата минута Преслав Петров събори в наказателното поле Едуард Нкетия и съдията Андерс Поулсен от Дания отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол.

В 87-ата минута стана и 3:0. След центриране от корнер на резервата Трей Койл топката попадна в Марк Бойл, а Даниел Наумов спаси удара му. Нкетия обаче беше най-съобразителен и вкара третото попадение. Минута по-късно разградчани изпуснаха най-чистото си положение чрез Преслав Петров, който обаче от фаул не улучи вратата.