Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев постави за цел на отбора поне четвъртфинал в Лига Европа. Разградчни продължават напролет в елиминациите на други европейски турнир, след като се наредиха на трето място в групата си в Шампионската лига.

"Още в началото казах, че отборът има потенциал да продължи след груповата фаза на Шампионската лига - дали втори или трети, но ще продължим. Може би с повече късмет щяхме продължим с най-добрите.

За съжаление се паднахме с два много силни отбора като Арсенал и ПСЖ. Колкото до Лига Европа, веднъж стигнахме осминафинал, надяваме се да подобрим рекорда си. Затова се борим", коментира босът на разградчани след подвига 2:2 срещу ПСЖ.

Според бизнесмена равенството в Париж е справедливо, въпреки че разградчани бяха на секунди от победата.

В следващите години ще се надяваме на по-добри резултати срещу по-силни отбори. Съдба! Както не ни стигнаха 70 секунди за победата, така и ПСЖ имаха куп положения и не им стигнаха 90 минути да ги вкарат. В крайна сметка мисля, че резултатът е справедлив. Вълнуваме се от такива постижения, разбира се. Това е един проект, който развиваме от нулата. Чувстваме го като наше дете, всеки успех ни радва.

Домусчиев се похвали, че Лудогорец вече се е настанил на европейската футболна карта и е признат от големите клубове.

"На цялостната работа в клуба давам висока оценка - за професионализма, организацията, инвестициите. Функционираме като модерен западноевропейски клуб. Факт е, че други големи отбори са го забелязали и го признават. На фона на българската действителност определено се отличаваме.

Има голямо уважение към това което правим. Нашият бюджет не е като на големите в Европа, но играем като равен с равен с тях. Страхуват се от нас.

Спокойно мога да кажа, че Лудогорец се самоиздържа. Благодаря на спонсорите за подкрепата, с приходите от евротурнирите, успяваме да се издържаме и в същото време да инвестираме още за развитието на клуба.

Продажбите на играчи остават на заден план за зимния трансферен период, защото искаме да се представим достойно в Лига Европа".

Босът на Лудогорец коментира и българската футболна действителност.

"Аз не ходя вече на стадионите в България - тук всякакви псевдоспециалисти говорят всякакви щуротии. Крайно време е да правим нещата по европейски - хубави седалки, бира, сандвичи, това привлича публиката. Ако тези неща не се оправят, на много хора ще им се скучно да гледат мачове в България", завърши Домусчиев.