Българският шампион Лудогорец вече очаква с нетърпение жребия за 1/16-финалите в Лига Европа в понеделник, след като снощи успя да се класира за втория по сила турнир в Европа.

"Милионерите" завършиха на трето място в груповата фаза на Шампионската лига и така успяха да намерят място в елиминационната фаза на Лига Европа.

Към момента са ясни шест от възможните противници на Лудогорец - са Аякс, Зенит, Рома, Шахтьор, Шалке и Спарта Прага. Тази вечер и в четвъртък ще станат ясни окончателно всички отбори, които продължават в Лига Европа.

За жребия на 1/16-финалите отборите ще бъдат разделени в две урни от по 16 - поставени и непоставени. В урната на поставените са всички 12 победители в групите на Лига Европа, заедно с четирите клуба с най-висок коефициент от завършилите на трето място в групите на Шампионската лига.

В урната на непоставените са 12-те отбора на второ място в групите на Лига Европа и другите четири клуба, завършили на трето място в групите на Шампионската лига, с по-нисък коефициент, сред които е именно Лудогорец.