На тържествена церемония бяха връчени наградите за най-отличили и заслужили спортисти и треньори на България за 2016-та година. 
 
Красимир Балъков беше един от отличените с "Венец на победителя"- най-високото държавно отличие в областта на спорта в България. 
 
След церемонията Балъков отговори на журналисти на въпроси относно бъдещата му треньорска кариера, дали вече има предложения от германски или български отбори, както и за доминацията на Лудогорец в българския елит.
 
„След като не съм подписал с никой клуб, значи нямам реална оферта”, коментира Красимир Балъков относно дали има оферта отправена към него от български отбор.
 
"Знаете, че футболната професия не е лесна работа и има много стрес, като от време на време имаме нужда от почивка. През тази година съм си направил програма до лятото да посетя 2-3 германски клуба. Да сверя часовника и да видя как са новостите в съвременния футбол. Да усетя от кухнята, защото едно е да гледаш по телевизията или на живо мачове, а друго е да имаш възможността да бъдеш между треньорските щабове", сподели Балъков.
 
"Аз съм си родолюбец и много често споря с моите колеги, че въпреки българския манталитет и българските условия, можем да интегрираме нещо отвън и заради това не изключвам България като работа. Разбира се, че ще бъда по-доволен, ако съм треньор на Реал Мадрид или Барселона".
 
Относно новия формат на шампионата Балъков заяви: „Атрактивен е при всички положения. Няма вече отбори, които ще бъдат от самото начало или от средата на първенството ще се знае, че те нямат никакъв шанс или ще бъдат изпадащи. Всеки може да се спаси и този вариант е един положителен варианта за българския футбол.
 
За вероятността Лудогорец да не бъде лидер за в бъдеще Балъков сподели: „Първо искам да поздравя Лудогорец, защото те в момента са светлината в българския футбол и го доказват и интернационално. Иска ми се от друга страна отбори като ЦСКА И Левски да се стабилизират, да си оправят нещата и да бъдат реално конкурентни на Лудогорец. Мисля, че ще дойде това време и то няма да бъде много далеч, когато ще е по-здрава конкуренцията в българското първенство. Лудогорец са една-две крачки напред, но предполагам, че би трябвало да се настигнат, защото иначе става лошо за българския футбол".