ЦСКА-София - Лудогорец, мач от втория кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", съдия Ивайло Стоянов, тази вечер от 21:00 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Георги Китанов, Витаутас Черниаускас
Защитници: Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Антон Недялков, Александър Дюлгеров, Стойчо Атанасов
Халфове: Никола Колев, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Давид Симао, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес, Кевин Меркадо, Енрике Роберто
Нападатели: Кирил Десподов, Фернандо Каранга, Кевин Кубемба, Милчо Ангелов
Извън групата: Густаво Кулма
Контузени: няма
Наказани: няма

Групата на Лудогорец

Вратари: Хорхе Браун, Ренан дос Сантос
Защитници: Натанаел, Лукас Саша, Козмин Моци, Игор Пластун, Георги Терзиев
Халфове: Абел Анисе, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Александър Василев, Върджил Мисиджан  
Нападатели: Жоао Пауло, Жуниор Кишада, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру
Контузени: Владислав Стоянов
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Шампионът Лудогорец започва защитата си на титлата с гостуване на един от преките си конкуренти за първото място ЦСКА-София. Това ще е първи мач за разградския тим от сезона в Първа лига, тъй като дербито с Левски на старта бе отложено.

"Червените" пък тръгнаха с голямата кошница след силните резултати в лятната подготовка, но още в първия кръг се спънаха срещу Славия (1:1).

На "Армията" няма кадрови проблеми, след като и последните болежки на основни футболисти отшумяха. Фернандо Каранга, Кирил Десподов и Антон Недялков са напълно възстановени и трябва да започнат в титулярния състав.

Колумбиецът Густаво Кулма остана извън групата заради квотата чужденци извън ЕС, а в последния момент треньорът Стамен Белчев ще трябва да извади още двама от разширения състав. В ЦСКА-София до голяма степен ще тежи бремето на задължителната победа, предвид афишираните шампионски амбиции преди началото на сезона.

При Лудогорец също няма сериозни проблеми и всички са на линия за двубоя тази вечер. Единствената липса е дълготрайно контузеният вратар Владислав Стоянов. В момента на вратата на "орлите" се конкурират аржентинецът Хорхе Браун и бразилецът Ренан дос Сантос, като първият се очертава да бъде титуляр.

В лагера на разградчани изпуснаха парата с хубавата победа 4:1 над Жалгирис в Шампионската лига и пристигат на "Армията" без особено напрежение, което със сигурност ще се отрази ползотворно на играта им.

През миналия сезон в Първа лига ЦСКА-София не успя да пречупи съперника и в четирите им мача по между им. В редовния сезон Лудогорец се наложи два пъти - 2:1 и 2:0, а плейофната фаза и двата мача завършиха с равенства 1:1. Тази пролет "червените" показаха солиден отпор срещу шампиона, който обаче се оказа недостатъчен за победа.

Очертава се доста напечен мач на "Армията", най-вероятно с голове и в двете врати. Нищо чудно да валят и картони от съдията Ивайло Стоянов.  Букмейкърите дават съвсем леко предимство на домакините, но Лудогорец е способен за пореден триумф в сърцето на София.

Резултат: 1:2

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=b5c24bd72f" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=9bc4f38d31" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>