"Апоел (Беер Шева) свърши само половината от работата си по отстраняването на Лудогорец в Шампионската лига. Мачът в Беер Шева се разви по обещаващ начин, но победителят ще бъде определен в България, пише най-популярното спортно издание в Израел One.co.il.

Нигерийският нападател на тима Антъни Нуакаме пък е оценен най-високо от отбора на домакините и му е присъдена оценка 8,5 по десетобалната система. Също такава е дадена на треньора Барак Бахар, който бил нокаутирал съперника с избраната си тактика. 8.0 има Маор Меликсон, при когото всяко докосване било магия, а със 7.5 са оценени Мигел Витор и другия нигериец Джон Огу.

"Какъв късмет за нас е, че Тони Нуакаме не избра да отиде в Китай, откъдето го искаха, а остана при нас, призна след мача капитанът на израелците снощи Маор Меликсон, който обаче е с контузия и по-късно днес трябва да стане ясно каква е спецификата на травмата. Касае се обаче за мускулен проблем на бедрото и единственото питане е дали става дума за разкъсване или разтежение.

Меликсон със сигурност ще пропусне мача за Купата на тотализатора в събота като домакин срещу Апоел (Ашкелон), а други основни играчи също ще почиват, защото като цяло кондицията в отбора не е на ниво. Възможно е в групата да попадне чешкият нападател Томаш Пекхарт, но дали ще бъде факт, е обект на решение в следващите два дни.

"Ние сме напрактика един и същи отбор в последните две години, но играем срещу силни съперници всеки път. Понякога решаващо се оказва в какво състояние сме точно в дните около мача, а понякога и съвсем дребни неща. Но определено тази година се наслаждаваме повече на играта си, обясни десният защитник Бен Битон.

"В последните няколко минути бяхме просто изцедени. Още сме в началото на сезона, нямаме натрупана игрова практика, огромната влажност и високите температури изиграха важна роля в мача. Дадохме по 200 процента от себе си, но беше много тежко".

"Изглежда, че всички в Апоел (Беер Шева) са се поучили от грешките си преди, пише пък сайтът Sport5. Само една седмица след шоуто срещу унгарския Хонвед (Будапеща), шампионите на Израел си написаха домашното и преодоляха един страхотен екип. Но трябва да отбележим, че Лудогорец показа много качества и е напълно способен да обърне развоя на мача.

Изданието отбелязва, че потенциалът в чисто футболно-техническо отношение на Лудогорец е огромен, особено когато играят от дълбочина. И този вестник отбелязва най-добрата светлина, в която са се показали нигериецът Нуакаеме и Меликсон, като ги определя за хората, които са били над всички останали.

"А Апоел (Беер Шева) няма как да се надява на продължаване напред, ако не вкара гол като гост. Проблемът пред треньора Барак Бахар е, че няма готов човек, който да играе на ниво като номер 9. Мохамад Гадир снощи имаше тази задача, но не е достатъчно убедителен. А другите възможности са с контузии, пише вестник Walla.