Лудогорец - Ботев Пловдив, финал за Суперкупата на България, начало 20.30 часа, стадион "Лазур" в Бургас.

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Александър Александров, Моци, Минев, Златински, Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Абало, Безяк

Вероятен състав на Ботев: Иванов, Филипов, Николов, Росен Колев, Христов, Балтанов, Гамаков, Огнянов, Александър Колев, Вандер, Цветков

Прогноза: Финалът за Суперкупата на България винаги е бил непредвидим, тъй като до този момент отборите подхождат доста отпуснато и пренебрежително към него.

Лудогорец определено е фаворит в мача и най-вероятно ще направи требъл този сезон, но Ботев въобще не е за подценяване.

Още повече, че Вили Вуцов е жаден да спечели поне някакъв трофей , като треньор и ще надъха футболистите си до краен предел за победата.

Пловдивчани са раздирани от финансов недоимък, продадоха повечето си водещи футболисти, но ще имат на своя страна публиката на стадион "Лазур" в Бургас.

През месец май двата отбора играха финал за Купата на България и тогава "бултрасите" едва не подпалиха изцяло съоръжението. Сега не се очакват подобни ексцесии, но Ботев отново ще получи сериозна подкрепа от трибуните.

"Канарчетата" не са печелили важен трофей от 1981 г., когато взеха купата на България. Йордан Минев почти сигурно ще играе за Лудогорец.

Универсалният бранител пропусна сблъсъците с Партизан в Шампионската лига и гостуването на Локомотив Пловдив от "А" група. Той обаче вече е на линия и може да се изправи срещу бившия си тим.

Аут обаче са Георги Терзиев, Александър Барт, Витиня и Браян Ангуло. За Георги Дерменджиев това би било първото отличие начело на тима от Разград.

Той разполага с дълга резервна скамейка и има възможност да върти футболистите си. Юнес Хамза пък може да направи дебют за "орлите" именно срещу бившите си съотборници от Ботев.

Очакванията са за открит и нападателен футбол, с много голове. За любителите на залаганията препоръчваме ставката над 2.5 гола в мача. Нашата прогноза е за победа на Лудогорец.

Резултат: Лудогорец - Ботев 3:1