Ръководството на Лудогорец, в лицето на спортния директор на клуба Методи Томанов, представи официално днес Димитър Димитров-Херо за нов треньор на отбора.

Лично трикратният шампион с ЦСКА Томанов е водил преговорите с Херо и го е убедил да поеме тима от Разград. Бургаският специалист ще работи в екип с помощниците си Петър Колев и Георги Чиликов.

"Доволен съм, че подписах договор с Лудогорец. Всички знаем какво е нивото на този клуб. Целта пред отбора е шампионската титла и участие в груповата фаза на Лига Европа. Отборът се нуждае от нови попълнения, за да може да бъде освежен. Ние ще търсим играчи в процес на работата", заяви Херо на пресконференцията.

Той добави, че не се притеснява от съперника в плейофите на Лига Европа Судува. В четвъртък шампионите посрещат литовския отбор в първи мач. Той започва от 21.30 часа и ще може да се проследи на живо в Gol.bg. "Судува не ме притеснява. Вярвам, че ще се представим на ниво и ще постигнем целта си. Под мое ръководство Лудогорец ще играе атакуващо. Аз съм привърженик на нападателния футбол", каза още Херо.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpfcludogorets1945%2Fposts%2F1102448126554203&width=500" width="500" height="676" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Димитров започва кариерата си на треньор в Нефтохимик през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема Литекс, а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство "лъвовете" постигат един от най-престижните резултати в историята си - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 г. След като напуска националния отбор Димитър Димитров се връща в Литекс, а след това води Левски, Велбъжд (Кюстендил), Локо (Пд) и Нафтекс. 

Първият чуждестранен отбор на треньора е Ал Насър от Саудитска Арабия. Димитров остава в азиатския тим година. След като напуска през 2005 г. той се връща в България, където поема Черноморец (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския Амкар (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се връща в Саудитска Арамия, където води Кадисия сезон и половина. 

През 2011 г. Димитров става треньор на Черноморец (Бургас), където остава до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския Иртиш (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския Дунав.