Лудогорец врътна равенство 0:0 срещу Судува в среща-реванш от плейофите на Лига Европа и с общ резултат от двата мача 2:0 се класира за груповата фаза на турнира.

Мачът на "АРВИ Арена" бе леко скучноват, без особени футболни достойнства, с малко голови положения и красиви отигравания, но в крайна сметка Лудогорец изпълни мисията си и отново е в групите на "Лига Европа".

Така разградчани ще мерят сили поне до зимата с едни от най-добрите отбори на Стария континент. Можем само да пожелаем успех на "орлите" и да доведат повече футболни величия в България. 


Срещата на "АРВИ Арена" започна скучновато и с приспивно темпо. Футболистите на Лудогорец много правилно взеха инициативата, контролираха темпото и не даваха никакви възможности на домакините.

В 9-ата минута Натанаел стреля мощно от дистанция, но топката мина до вратата. Малко по-късно Лаукжемиус от състава на Судува заслужено бе декориран в жълто, след като влезе брутално в играч на "орлите".

В 13-ата минута Лудогорец стигна до сериозен шанс. Тогава Лукас Саша залъга защитник на Судува и стреля остро, но Кардум бе на мястото си и отрази.

Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

След половин час игра Анисе стреля страхотно от границата на наказателното поле, но прати топката в страничната греда на домакините. Последва и пропуск на Мисиджан. Това бяха силните минути на Лудогорец, но така и не се стигна до гол до почивката. 

Второто полувреме започна с натиск на домакините, които дори стигнаха до чисто положение. В 54-ата минута се наложи и Броун да се намесва решаващо. Този шанс за Судува стресна "орлите" и те отново взеха инициативата.

Малко по-късно съдиите пожалиха Самир Керла, който бе за втори жълт картон, но такъв му бе спестен. Последваха нови скучновати минути, като действията се развиваха  отново в средата на терена.

До края на мача домакините се опитаха да наложат натиск, но без успех. Така Лудогорец отново е в групите на Лига Европа и ще се радва на европейски футбол поне до зимата. 

Судува - Лудогорец 0:0

СУДУВА: 12. Кардум, 9. Лаукжемиус, 10. Керла, 11. Шврължуга, 13. Чведукас, 14. Манзоро, 15. Живанович, 16. Янушаускас, 17. Матулевчиус, 19. Славискас, 55. Янкаускас

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 32. Пластун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 12. Анисе, 18. Дяков, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 93. Мисиджан