Спортинг Лисабон - Борусия Дортмунд, двубой от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Естадио Жозе Алваладе", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Гинтер, Пишчек, Паслак, Бърнич
Полузащитници: Роде, Вайгъл, Мор, Кагава, Пулишич, Гьотце, Шахин
Нападатели: Дембеле, Обамеянг
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Ройс, Шюрле, Рамос, Кастро, Герейро, Шмелцер
Извън групата (без картотека): Парк, Мерино

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Намиращият се в изключително тежко положение заради персонални проблеми Борусия Дортмунд отново ще бъде без 11 футболисти, както и през уикенда срещу Херта.

Групата на рурци е подсилена от Сократис Папастатопулос и Лукаш Пишчек, които се завръщат от лазарета, но Марсел Шмелцер е "прясно" контузен, а без картотека за мачовете в Шампионската лига са Жоо-Хо Парк и Микел Мерино. Последните двама все пак пътуваха с отбора за Лисабон, но ще бъдат само зрители.

На пресконференцията вчера треньорът на германците Томас Тухел призна, че е притеснен от множеството контузии на неговите момчета, но не може да даде обяснение на какво се дължат те. Така за пореден път младият специалист ще трябва да експериментира със състава.

С победата си 1:0 над Порто през февруари в Лига Европа Борусия най-после спечели на португалска земя от 4 опита, докато Спортинг има едва две победи и пет равенства в 12 домакинства срещу германци.

През последните два сезона клубът от Лисабон отпадаше в евротурнирите именно от германски отбори - срещу Байер Леверкузен и Волфсбург. През сезон 2014/15 дойде и последната домакинска победа срещу германци - 4:2 срещу Шалке.

Спортинг се намира в много силна серия на свой терен, печелейки последните 9 срещи във всички турнири. Последното поражение на този стадион беше с 0:1 от Бенфика през месец март. За капак, в последните 19 официални мача Спортинг винаги бележи поне по един гол, но пък пусна 10 гола в последните си шест мача. "Лъвовете" ще бъдат без контузения си капитан Адриан Силва и Лукас Спалвис, а Джеферсон е под въпрос.

Под ръководството на Тухел "жълто-черните" спечелиха шест от последните си девет гостувания в Европа, допускайки две поражения. За отбелязване е, че и трите поражения на Дортмунд на португалска земя са само с един гол разлика.

До момента двата тима никога не са се изправяли един срещу друг и срещата им е повече от интересна заради атрактивния и атакуващ стивл на игра, който практикуват. Ще заложим на равенство, което би било прието радушно и в двата лагера.

 

Резултат:  Спортинг Лисабон - Борусия Дортмунд 1:1