Арсенал - Рединг, мач от 31-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.


Групата за мача на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански
Защитници: Монреал, Саня, Вермаелен, Косиелни, Мертезакер, Дженкинсън
Полузащитници: Касорла, Подолски, Рамзи, Артета, Окслейд-Чембърлейн, Коклен, Росицки, Аршавин
Нападатели: Жиру, Жервиньо

Контузени:  Уилшър, Уолкът, Диаби, Гибс


ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Рединг при подновяването на Висшата Лига след паузата за мачовете на националните отбори. Двубоят е жизненоважен и за двата отбора. "Артилеристите" не могат да си позволят грешна стъпка при преследването на място в Топ 4. Рединг от своя страна изостава на 7 точки от зоната на спасението и с всеки изминал кръг надеждите да остане в елита намаляват.

Преди прекъсването формата на двата тима бе на двата противоположни полюса. Арсенал има 4 победи в последните си пет мача, докато Рединг загуби пет пъти подред. Формата при гостувания на "кралските поданици" пък е особено лоша. Те имат 9 загуби в последните си 10 мача и са със само пет точки от възможни 45.

Статистиката от директните двубои пък е още по-драматична - Арсенал е спечелил всичките си 11 мача срещу Рединг. Последните два бяха особено драматични. Първо бе знаменитият обрат от 0:4 до 7:5 за купата, а след това бе победата с 5:2 за първенство, когато Арсенал вкара четири гола за десет минути през второто полувреме.

За гостите Найджъл Аткинс ще направи дебют, след като бе назначен на мястото на уволнения Брайън Макдърмът. Той обаче също няма добри спомени от мача си срещу Арсенал през есента, когато загуби с 1:6 на Емиратс.

Известен проблем за Арсен Венгер може да е отсъствието на контузените Джак Уилшър и Тио Уолкът, както и на скъсалия връзки на коляното Абу Диаби. В състава обаче има кой да ги замести, като Лукас Подолски се завръща след излекувана контузия, а много от националите като Санти Касорла, Оливие Жиру и Алекс-Окслейд Чембърлейн почиваха във вторник и ще са напълно свежи.

Резултат: 3:0