ПСЖ - Лудогорец, мач от група "А" на Шампионска лига, стадион "Парк де Пренс", съдия Анастасиос Сидиропулос, 21:45 часа българско време, на живо в Gol.bg

Групата на ПСЖ

Вратари: Трап, Ареола
Защитници: Орие, Кимпембе, Курзава, Тиаго Силва, Маркиньос, Максуел, Мюние
Халфове: Криховяк, Матюиди, Тиаго Мота, Нкунку, Иконе, Бен Арфа, Ди Мария
Нападатели: Кавани, Огустин, Лукас Моура, Хесе

Контузени: Пасторе, Рабио
Наказани: Верати

Групата на Лудогорец

Вратари: Стоянов, Борян
Защитници: Моци, Пластун, Паломино, Сисиньо, Минев, Натаниел
Халфове: Дяков, Анисе, Саша, Ванадерсон, Кампаняро, Марселиньо, Лукоки, Мисиджан
Нападатели: Кешерю, Кафу, Кишада

Контузени: Витиня
Наказани: Няма

Прогнозата на Gol.bg:

Лудогорец изпусна питомното, сега ще гони дивото в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига. Гостуването на мултимилионния шампион на Франция Пари Сен Жермен изглежда мисия невъзможна, но в лагера на разградчани тайно се надяват на чудо и да откраднат нещо от фаворита.

Обнадеждаващото е, че дори тимът на Георги Дерменджиев да си тръгне с празни ръце от "Парк де Пренс", пак може да запази третата си позиция и да продължи напролет в елиминациите на Лига Европа.

Какво трябва да се случи, за да продължи европейската приказка? В момента Лудогорец и Базел са с равен брой точки - 2 след двете равенства 1:1 и 0:0 в преките двубои, но българският шампион изпреварва швейцарците с гола си на чужд терен. В другия мач Базел приема Арсенал и ако не вземе повече точки от нашите, остава на четвърто място в крайното класиране.

В лагера на Лудогорец дадоха да се разбере, че няма да разчитат на "топчиите" да им осигурят класирането в Лига Европа, а ще се борят с всички сили за положителен резултат. Разградчани отложиха мача си от 17-ия кръг на Първа лига с Монтана, за да бъдат свежи за битката в Париж, макар да газят наред у нас и убедително да водят в класирането.

За сметка на това ПСЖ изостава на четири точки от лидера във френското първенството Ница, след като допусна едно от най-тежките си поражение, откакто се превърна във фактор на европейската футболна карта.

Шокиращо парижани ядоха бой 0:3 като гост на средняка Монпелие и със сигурност ще искат да се реваншират в мача. Победа ще им гарантира първото място в групата, което пък ще ги нареди при поставените отбори за жребия на осминафиналите.

ПСЖ е начело в групата в момента с равни точки с Арсенал, което стимулира и "топчиите" за победа в Швейцария и евентуално при грешка на французите, да се изкачат на първото място.

Треньорът на ПСЖ Унай Емери има известни проблеми около състава, но в същото време има достатъчно материал, за да не се усетят липсите на тези футболисти. С контузии са ключови фигури от халфовата линия като Хавиер Пасторе и Адриен Рабио, а Марко Верати е наказан.

Според френските медии под въпрос са още френските национали Левин Курзава и Блейз Матюиди, но и двамата попадат в разширения състав на Емери.

При Лудогорец всички най-добри футболисти са на разположение на треньора Георги Дерменджиев. В титулярния състав ще се завърне Марселиньо, който пропусна миналия мач с Базел заради травма. Аут остава трайно контузения Витиня. Очаква се, разградчани отново да разчитат за голове на Кешерю в атака и триото Кафу, Марселиньо и Вандерсон зад гърба му.

Домакинският мач в София, загубен с 1:3, бе показателен, че Лудогорец не може да се противопостави 90 минути на далеч по-класния си съперник. Нашите откриха резултата в началото, но след това допуснаха три безответни гола.

Едва ли разградчани ще се хвърлят по същия начин, както на "Васил Левски", и ще играят по-предпазливо с идеята да чакат своя шанс на контраатаки. Лудогорец е способен да вкара поне един гол на "Парк де Пренс", но е трудно да се повярва, че ще запази своята врата суха.

Разградчани си пожелаха нов луд мач в Европа и нищо чудно да се случи, гарниран с доста голове. Точки са малко вероятни, но въпреки това приказката в Шампионска лига може да има щастлив край - с продължение в Лига Европа.

Резултат: 3:2