Рома - Каляри, мач от третия кръг на Серия А. Стадион "Олимпико", Рим, 16:00 часа българско време. Съдия: Перуцо

Без да блести, Рома взе максимума в първите два кръга на Серия А. Вълците дебютираха успешно и в Шампионската лига, където  смазаха ЦСКА (Москва) с 5:1 през седмицата.

Що се касае до Каляри, очакванията за експлозивен футбол и много голове при новия треньор Зденек Земан засега не се сбъдват. След равенството в гостуването на Сасуоло (1:1) последва домакинска загуба от Аталанта (1:2).


РОМА

Групата за мача
Вратари:  Де Санктис, Лобонц, Скорупски
Защитници:  Калабрези, Холебас, Коул, Емануелсон, Майкон, Манолас, Сома, Торосидис, Янга-Мбива
Халфове:  Де Роси, Флоренци, Кейта, Наинголан, Паредес
Нападатели:  Дестро, Жервиньо, Ляич, Санабрия, Тоти

 
Контузени: Стротман, Балдзарети, Бориело, Кастан, Итурбе, Астори, Учан

Наказани:  няма
Вероятен състав (4-3-3): Де Санктис – Торосидис, Янга-Мбива, Манолас, Коул – Кейта, Де Роси, Пянич – Жервиньо, Тоти, Дестро

 

КАЛЯРИ

Вратари:  Коломби, Краньо
Защитници:   Авелар, Балцано, Капуано, Чепители, Муру, Пизано, Росетини
Халфове:  Конти, Кризетиг, Десена, Екдал, Жоао Педро

Нападатели: Кайо, Косу, Фариас, Ибарбо, Лонго, Сау

 
Контузени: Ериксон
Наказани: няма
Вероятен състав (4-3-3): Коломби – Балцано, Чепители, Росетини, Авелар – Кризетиг, Конти, Екдал – Ибарбо, Сау, Косу

 

Прогноза на Gol.bg:

Пълен лазарет за столичните вълци. Към трайно контузените Стротман и Балдзарети се присъединиха централните защитници Астори и Леандро Кастан, както и Итурбе, Учан и Бориело. Това наложи в групата за двубоя с Каляри да влязат младоците Калабрези и Сома.

Очаква се в средата на терена Наинголан да получи почивка и джалоросите да започнат с Пянич, Де Роси и Кейта. В нападение пък Руди Гарсия вероятно ще заложи на Жервиньо, Тоти и Дестро.

Мачът е по-особен, тъй като наставникът на тима от Сардиня Зденек Земан е бил треньор на Рома в два отделни периода от кариерата си, а капитанът на гостите Даниеле Конти е син на легендата на Вълците Бруно Конти и възпитаник на столичния клуб, като досега неведнъж е наказвал родния си тим.

Рома не би трябвало да срещне особени проблеми, но да видим все пак как Вълците ще се справят с „махмурлука“ от мача в Шампионската лига в сряда.

Резултат: Рома – Каляри 3:0