Стоук Сити - Челси, среща от 12-ия кръг на Висшата лига, стадион "Британия", 19:30 часа българско време.

Групата на Челси за мача: 

Вратари: Бегович, Блекман, Амелия

Защитници: Зума, Рахман, Джилободжи, Тери, Аспиликуета, Кейхил, Иванович

Полузащитници: Фабрегас, Рамирес, Оскар, Микел, Вилиан, Лофтус-Чийк, Матич

Нападатели: Азар, Кенеди, Диего Коста, Педро, Реми

Контузени: Фалкао, Куртоа

Прогноза на Gol.bg:
Днешният мач е задължителен за спечелване, за Челси. Неприятното е, че Жозе Моуриньо е наказан и дори няма да бъде на стадиона за днешния мач по негови думи, но пък това може да помогне на "Сините" да се разчупят и да постигнат втора поредна победа след успеха си над Динамо Киев през седмицата.

Фалкао и Куртоа са единствените отсъстващи от състава на гостите, като двамата страдат от травми, а под въпрос са Коста и Иванович, но състоянието им не е особено тревожно и вероятно ще могат да играят.

Домакините ще бъдат без Муниеса и Гивън, които са контузени, както и без Ван Гинкел, който няма право да играе срещу клуба на който е собственост.

Формата на домакините е доста добра като за средняк и те имат 2 успеха, 1 реми и 2 загуби в последните си 5 мача от всички турнири, докато гостите са записали за същия брой срещи 1 победа, 2 ремита и 2 загуби.

Статистиката от последните 5 мача между двата отбора сочи категорично предимство за лондончани с 4 успеха и 1 равенство. 

Стоук обаче не е в добра домакинска форма и Марк Хюз е успял да спечели само един от последните си пет мача на "Британия". 

Челси пък също не се представя добре като гост и е спечелил само 2 от последните си 10 визити във всички турнири, което е много лош показател за отбор с подобни амбиции.

Нашата прогноза за тази среща обаче е успех с 0:2 за гостите.

Резултат: Стоук - Челси 0:2