Македония - Испания, мач от група G на световните квалификации, стадион “Филип II”, Скопие, 21:45 часа българско време. 

Вероятни състави

Испания: Де Хеа, Карвахал, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Коке, Иско, Силва, Иниеста, Мората

Македония: Димитриевски, Мосьов, Ристевски, Шиков, Ристовски, Хасани, Спировски, Алиоски, Чурлинов, Пандев, Несторовски 

Гледайте мача на живо тук!

Прогнозата на Gol.bg: 

Испания продължава надбягването с Италия за първото място в Група G. “Ла Фурия” спечели 4 от последните си 6 мача, като не успя да надиграе единствено Англия и Колумбия в контролни срещи. Съперникът тази вечер е напълно преодолим за испанците и те са наясно, че победата е задължителна. Иберийците обаче трябва да фиксират някои неща в защитата си, тъй като допуснаха 3 гола в последните 4 мача. 

Македония пък се разписа в 7 от последните си 11 мача. Съседите ни продължиха серията си без загуба с домакинско равенство над Турция, след като през март постигнаха победи над Беларус и Лихтенщайн. 

Серхио Рамос най-вероятно ще изведе Испания с капитанската лента, а в защитата ще играят все играчи на Барса и Реал. Голямата дилема пред треньора е дали да заложи на Алваро Мората, или на Диего Коста. 

За македонците ще играе голямата звезда в последните години Горан Пандев, а дебют с националната фланелка ще чакат тийнейджърите Яни Атанасов и Елиф Елмас. Домакините са в серия от три мача без допуснат гол -  Лихтенщайн (3:0), Беларус (3:0) и Турция (0:0). Пандев не е вкарвал от доста време за македония, но с тези функции се зае Илия Несторовски. 27-годишният нападател вкара 11 гола за Палермо в Серия А, а в квалификациите вече има 4. 

Резултат: 1:3