Германия - Чили, двубой от група "В" от турнира за купата на Конфедерациите. Стадион "Казан Арена", 21.00 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Германия: Тер Стеген, Мустафи, Рюдигер, Кимих, Хектор, Джан, Горецка, Дракслер, Брандт, Щиндъл, Вернер

Чили: Ерера, Хара, Медел, Исла, Бесежур, Диас, Видал, Арангис, Фуенсалида, Алексис, Варгас

 

Гледайте мача на живо ТУК!

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора стартираха с очаквани победи в турнира и тази вечер влизат в директна битка за първото място в групата.

Световните шампиони пристигнаха на руска земя без основните си звезди, но въпреки това селекционерът Йоахим Льов разполага с много талантливи млади футболисти, които изгарят от желание да се докажат.

Най-силният отбор в Южна Америка за последните години ще бъде без титулярния си вратар Клаудио Браво, който е измъчван от болки в прасеца. За сметка на това на линия е асът в атака Алексис Санчес, който се размина с натъртен глезен.

Бундестимът не познава вкуса на поражението в 11 поредни срещи, а Чили има една загуба в последните си пет мача. Днешните съперници имат само един мач помежду си - през 2014 година европейците спечелиха с 1:0 в приятелски мач.

В исторически план Чили е играл общо шест пъти срещу Западна Германия, постигайки две победи в контроли. Три от четирите поражения са на световни финали.

И двата отбора изповядват много динамичен футбол с преса по целия терен, което е предпоставка да се насладим на истинско футболно зрелище. Ще заложим на първо равенство в мачовете между тези две нации.

Резултат: Германия - Чили 2:2