Чили - Австралия, двубой от Група "B" на световното първенство по футбол в Бразилия. Стадион "Арена Пантанал" в Куиаба.

 

Групата на Чили:

Вратари: Клаудио Браво, Кристофер Тосели, Джони Ерера

Защитници: Еухенио Мена, Миико Алборнос, Маурисио Исла, Хосе Рохас, Гари Медел, Гонзало Хара

Халфове: Франсиско Силва, Карлос Кармона, Артуро Видал, Хорхе Валдивиа, Жан Бусежур, Фелипе Гутиерес, Хосе Фуенсалида, Чарлз Аранхуис, Марсело Диас

Нападатели: Алексис Санчес, Маурисио Пиния, Едуардо Варгас, Фабиан Ореяна, Естебан Паредес

 

Групата на Австралия:

Вратари:  Матю Райън, Митчъл Лангерак, Юджийн Галекович

Защитници:  Иван Франич, Джейсън Дейвидсън, Матю Шпиранович, Бейли Райт, Райън Макгован, Алекс Уилкинсън

Халфове: Марк Милиган, Томи Оар, Оливер Бозанич, Джеймс Троизи, Миле Йединак, Джеймс Холанд, Мат Маккай, Дарио Видошич, Масимо Луонго, Марк Брешано

Нападатели: Тим Кейхил, Матю Леки, Адам Тагарт, Бен Халоран


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора са се срещали общо четири пъти един срещу друг, а "кенгурутата" са постигнали само едно равенство, при голова разлика 6:1 в полза на техния опонент.

В Чили са сигурни, че контузията в коляното на Артуро Видал вече е отшумяла и че той ще може да се хвърли пълноценно в мача. В редиците на австралийците единственият футболист под въпрос е ветеранът Марк Брешано, който има болки в гърба.

Според мнозина специалисти Чили е един от скритите фаворити. Тимът разполага с огромен потенциал и едва ли ще бъде огромна изненада, ако успее да излезе от групата за сметка на Испания или Холандия.

Асовете на тима Видал и Алексис Санчес са сред най-добрите футболисти в света в момента и техните сънародници очакват от тях да поведат отбора към фазата на елиминациите.

В състава на Австралия има цели 13 футболисти, които са изиграли не повече от 10 мача за родината си. Символичните гости навярно ще действат предимно на контра-атаки, прибрани дълбоко в собствената си половина.

Любопитното е, че първата спечелена точка за Австралия на световни финали е именно срещу Чили - 0:0 през 1974 година на Мондиала в Германия. Това е единственият мач, в който аутсайдерът не е допускал гол на световни първенства.

Австралия има само две победи на мондиали - срещу Япония през 2006 година и срещу Сърбия преди четири години. В последните 8 мача на тима на световни първенства са показани седем червени картона, четири от които за "кенгурутата".

След като завършват на трето място на домашния Мондиал 1962, чилийците са постигнали само още две победи в следващите 17 срещи на световни шампионати. Чили е допуснал средно по 1.56 гола на мач в квалификациите - най-много сред всички участници на Мондиал 2014.

Чили изглежда като абсолютен фаворит за спечелването на срещата и ние ще се доверим на южноамериканците, залагайки на техен успех.

 

Резултат:  Чили - Австралия  3:0