Още по темата

 

Левски е изправен на прага на историята или на пореден срам в Европа, който спокойно може да бъде назован като най-големият, ако отпадне от черногорския Сутиеска. "Сините" спечелиха първия мач в София с 3:1, но нелепо допуснатият гол в последните минути на "Герена" запази интригата. 26-кратният шампион на България два пъти е печелил първата среща у дома с този резултат, но и в двата случая отпада от Аустрия Виена и Днепър. 

За днешния мач в игра за Сутиеска се завръщат няколко твърди титуляри, които пропуснаха срещата преди седмица. Това са капитанът и вратар Владо Гилиен, който бе наказан за първия двубой, на линия са още и нападателите Игор Иванович и Бранко Божович, които са излекувани от контузии.

Митов не възнамерява да прави големи промени по състава спрямо този от първия мач. Очаква се единствено Франсис Нар да седне на пейката, защото в София се представи много слабо. На крилото ще застане Антонио Вутов, а Васил Панайотов ще бъде преместен по-напред и няма да е до Роман Прохазка в ролята на дефанзивен халф. До него ще действа новото попълние Георги Ангелов.

Гледайте мача на живо ТУК!

Сутиеска - Левски 0:0

Сутиеска:
Гилен, Вукович, Недич, Ковачевич (61-Божович), Денкович, Лончар (87-Почек), Стйепович, Бакрач, Вучич, Маркович, Зарубица (73-Бубанджа)
Треньор: Никола Ракойевич

Левски: Митрев, Горанов, Пиргов, Яблонски, Цветкович, Ангелов, Панайотов, Прохазка, Нар (90-Боримиров), Адениджи (82-Орачев), Мапуку (77-Буш)
Треньор: Николай Митов

Стадион: Градски, Никшич,
Съдия: Димитриос Масиас, Кипър
Жълти картони: Гилжен, Лончар, Бакрач (Сутиеска); Мапуку (Левски)

Мачът по минути:

1' Начало на мача.


3' Фаул за Левски, Прохазка центрира, но топката е изчистена.

5' Домакините имат претенции за дузпа, които не са уважени.

6' ШАНС ЗА СУТИЕСКА! Атака по дясното крило, при която Денкович с отличен пас извежда Стйепович, но в последния момент Пиргов блокира удара му от чиста позиция.

10' Далечен удар на Нар, покрай вратата.

13' Хубава атака за Левски. Панайотов опитва да изведе Мапуку в коридор, но в последния миг бранител на домакините чисти.

18' ДОБРА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЛЕВСКИ! Адениджи пробива отдясно, навлиза в наказателното поле, но пасът му от аутлинията е избит. Топката обаче попада в Панайотов, който стреля мощно над сглобката.

20' Недич стреля с глава, но в аут.

25' Фаул на опасна позоция за Сутиеска. Следва заучено положение, но защитата на Левски се справя.

30' Контра за Левски, Мапуку е изблъскан от бранител в наказателното поле, но няма дузпа.

31' Удар от дистанцич на Денкович, Митрев лови сигурно.

33' И Пиргов стреля от далеч, вратарят на Сутиеска спасява.

37' Далече шут на Георги Ангелов ниско по тревата, без проблеми за Гилжен.

39' Страхотен пробив на Мапуку и Левски печели фаул фронтално срещу вратата.

40' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Иван Горанов изпълнява по прекрасен начин фаула, но вратарят с една ръка избива, след което Мапуку не успява да направи решаваща добавка.

41' Съдията се обърка и даде край на първото полувреме.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

47' Денкович за сетен път преодолява Цветкович и центрира в наказателното поле, където Маркович засива с глава, но над вратата.


51' Мапуку печели нов фаул на удобна позиция. Той изпълнява нарушението, но право в стената.

57' ОТЛИЧНА АТАКА ЗА ЛЕВСКИ, ПРИ КОЯТО ВРАТАРЯТ СПАСЯВА УДАР ОТ БЛИЗКА ДИСТАНЦИЯ НА АДЕНИДЖИ!

64' СУТИЕСКА ПРОПУСКА ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ГОЛ! Цветкович за сетен път изпуска Денкович, който излиза сам срещу Митрев. Вратарят избива, топката попада в Зарубица, който от непосредствена близост засича. Яблонски обаче чисти от голлинията.

72' НОВ ФРАПАНТЕН ПРОПУСК ЗА ДОМАКИНИТЕ! Зарубица е изведен прекрасно очи в очи с Митрев, но вратарят успява да парира удара му.

76' Удар на Лончар от движение над вратата.

79' Домакините искат дузпа за игра с ръка на Яблонски, но такава не е отсъдена.

90' Удар с глава на Вучич в аут.

90' Край на мача.